BANJAJA PRED PRAVIM ČUDOM: Vozač Dukatija bio 91 BOD iza šampiona, sada mu fale samo 2 da uzme titulu!
Franćesko 'Peko' Banjaja, Foto: EPA/Fazry Ismail

kakav preokret u moto gp

BANJAJA PRED PRAVIM ČUDOM: Vozač Dukatija bio 91 BOD iza šampiona, sada mu fale samo 2 da uzme titulu!

Danas je Banjaja izjednačio rekord legendarnog Kejsija Stonera od sedam pobeda za Dukati u sezoni

Objavljeno:

Franćesko Banjaja je osvojio Moto GP trku za Veliku nagradu Malezije.

Vozač Dukatija je tako došao jako blizu osvajanja šampionata.

On je počeo trku sa devete pozicije ali se vrlo lako probio u sam vrh, a isto je uradio i najveći rival u trci za titulu, aktuelni šampion Fabio Kvartararo koji je počeo sa 12. mesta.

1 / 5 Foto: EPA/Fazry Ismail

Drugi je na kraju bio Enea Bastjanini koji će sledeće godine biti Banjajin timski kolega, a treći Kvartararo čije su šanse za osvajanje titule značajno umanjene pred Moto GP finale u Španiji sledeće nedelje.

- Mislim da sam imao najbolji start neke trke u karijeri. Bilo je savršeno. Malo sam i rizikovao. Možemo da budemo veoma zadovoljni - rekao je 'Peko' Banjaja.

Italijanski automobilista sada može da izjednači učinak legendarnog Kejsija Stonera, koji je doneo poslednju titulu Dukatiju pre 15 godina. Danas je Banjaja izjednačio njegov rekord od sedam pobeda za "Desmosedići" u jednoj sezoni, te 2007.

Ujedno može i da postane prvi Italijan sa titulom još od Valentina Rosija 2009. godine, a Dukati je već postao prvak u trci konstruktora za ovu sezonu.

- Dao sam svoj maksimum danas, nisam mogao bolje. Ponosan sam na sebe. Dukati je imao dobar dan, ali smo i mi. Ovo je bila jedna od najboljih trka ove godine. Iako su šanse u Valensiji jako male, barem postoje - rekao je Kvartararo posle Malezije.

Naredna trka vozi se narednog vikenda u Valensiji, a Francuzu će biti potrebno da pobedi, ali i da Banjaja ne osvoji više od jednog poena jer sada ima 258 , a Kvartararo 235.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.