RUSKOG MMA BORCA OPTUŽILI DA JE POBEGAO OD MOBILIZACIJE VAN ZEMLJE: Stigao brutalan odgovor "Pirane"! (FOTO)
Marif Piraev, Foto: Instagram/marifpiraev

besan

RUSKOG MMA BORCA OPTUŽILI DA JE POBEGAO OD MOBILIZACIJE VAN ZEMLJE: Stigao brutalan odgovor "Pirane"! (FOTO)

Marif Pirajev je ubrzo po glasinama objavio na Instagramu sliku sa jasnom porukom

Objavljeno:

MMA borac Marif Pirajev odgovorio je na društvenim mrežama na glasine da je dobio poziv za mobilizaciju, ali je umesto da se pojavi u vojsci, pobegao iz Rusije.

Rat u Ukrajini traje od februara i svakodnevno uzima svoj danak. Ruske vlasti nedavno su objavile obaveznu vojnu mobilizaciju. U službu su pozvani i sportisti. Jedan od ljudi iz sportske zajednice koji je trebalo da ode u rat je Marif Pirajev, poznat i pod nadimkom "Pirana".

Kako je novinarima ispričao Šamil Gamilov, navodni prijatelj Pirajeva, MMA borac je trebalo da se pojavi pre nekoliko dana u jednoj od komisija za registraciju u lokalnom uredu za mobilizaciju. Zbog toga je, kako je preneseno, prestravljen odlučio da pobegne.

- Marif je pozvan i užasnut je pobegao iz Rusije - rekao je Gamilov u videu podeljenom na društvenim mrežama.

Strani mediji javljaju da je Pirajev navodno pobegao preko rusko-gruzijske granice.

- Poznati MMA borac pobegao je iz Rusije nakon što je primio poziv. Dvadesetdevetogodišnji sportista nije želio da umre pod Putinovim režimom - objavljeno je u zapadnim medijima.

Pirajev je ubrzo po ovim glasinama objavio na Instagramu sliku sa jednim prijateljem u Gruziji i jasnom porukom:

- Danas sam otišao na društvenu mrežu i naučio mnogo o sebi. Prijatelji, već nedelju dana sam u kampu za obuku u domovini svog brata, gde proučavam posebnosti gruzijskog rvanja (da tako kažem). Da, postoji povreda, borbe su i dalje u pitanju, ali me to definitivno ne sprečava da se u najskorije vreme vratim u Rusiju!

- Za one koji su posebno zainteresovani, objasniću - nisam dobio sudske pozive, biće potrebno da branim Otadžbinu – branićemo. Nikada nisam bežao iz vojske, pošteno sam odslužio svoje!

- A za one borce koji su još jednom rešili da pominju moje ime, reći ću ovo - pazite se i odlučite se i u vezi sa otadžbinom i vojnom službom!

Pirajev je iskusan borac u MMA areni. U prošlosti je odradio 31 borbu, od kojih je izgubio samo četiri. Poslednji put u kavezu se pojavio u junu ove godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.