KLIČKO SE OGLASIO NA POSEBAN DAN ZA UKRAJINCE: Ovo je naša zemlja i naša država, pobedićemo RUSKE VARVARE!
Vitalij Kličko, Foto: Printscreen/Instagram

pretnja neprijatelju

KLIČKO SE OGLASIO NA POSEBAN DAN ZA UKRAJINCE: Ovo je naša zemlja i naša država, pobedićemo RUSKE VARVARE!

Danas se obečežava Dan zastave, a u sredu 24. avgusta, Ukrajina će obeležiti i Dan nezavisnosti ustanovljen 1992. na prvu godišnjicu otcepljivanja od Sovjetskog Saveza

Objavljeno:

Rat u Ukrajini traje već 181. dan. Sukobi ruskih i ukrajinskih snaga ne jenjavaju, a današnji i sutrašnji dan su posebno važni za moral ukrajinskog naroda, na šta je podsetio bivšu svetski šampion u boksu, a od 2014. gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko.

Naime, danas se obeležava Dan zastave Ukrajine, a Kličko je tim povodom na društvenim mrežama podelio snimak od pre dve godine kada je u Kijevu podignut jarbol visok 89,17 metara, i na kom se vijori zastava veličine 24x16 metara, uz poruku:

- Pre dve godine podigli smo najviši jarbol i podigli najveću zastavu Ukrajine na pečerskim brdima u prestonici. Sada se zastava koja se vijori iznad Kijeva može videti sa mnogih mesta u prestonici. Ona inspiriše, podržava našu odlučnost i veru u pobedu nad ruskim varvarima - napisao je Kličko, pa dodao:

- Sa ukrajinskom zastavom naši branioci idu u borbu i hrabro se bore sa okupatorima. Mi ćemo odoleti! Ovo je naša zemlja i naša država. Srećan Dan državne zastave! Slava Ukrajini! Mi ćemo pobediti!

U sredu 24. avgusta, Ukrajina će obeležiti i Dan nezavisnosti ustanovljen 1992. na prvu godišnjicu otcepljivanja od Sovjetskog Saveza.

Mnogi bivši i aktuelni ruski sportisti, pretežno bokseri, uzeli su oružje u ratu sa Rusijom - Vitalijev mlađi brat Vladimir Kličko, Vasilij Lomačenko, aktuelni svetski šampion Oleksandr Usik koji je u nedelju odbranio pojaseve u teškoj kategoriji...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.