"Mlohavi ste", "nemojte da me nervirate", "skinuli smo gaće, sledi guž...": SVI URNEBESNI TAJM-AUTI SAVIĆA (VIDEO)
Dejan Savić jedan od najuspešnijih trenera vodenog sporta, Foto: Profimedia

ne mari ZA Kamere

"Mlohavi ste", "nemojte da me nervirate", "skinuli smo gaće, sledi guž...": SVI URNEBESNI TAJM-AUTI SAVIĆA (VIDEO)

Motivacioni govori selektora vaterpolista Srbije nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Objavljeno: 14:55h

Dejan Savić je poznat po delotvornim i učinkovitim govorima koje daje svojim izabranicima. Ne samo što im drži pažnju svojim autoritetom, nego ponekad i slučajno svojim izborom reči i energičnosti ume da nasmeje publiku ili bar da ih oraspoloži.

Njegovi čuveni tajm-auti pamtiće se i prepričavati...

IMAO JE MNOGO KRITIKA UPRKOS POBEDI: Saviću je posle trijumfa nad Amerikancima posebno zasmetao jedan podatak!

Koliko je bogata njegova igračka karijera i ona kao trener, toliko sve vrvi i od njegovih motivacionih govora u koje neretko ubaci po neku psovku ili metaforu.

"Nemoj da me nervirate" bio je Savićev poziv da se priberu, da rade "samo" ono što su naučeni, što vole, i što su vežbali.

Postoje i mnoštvo anegdota koje svedoče o njegovoj naravi, a jedna od njih je ta da je prvo okupljanje vaterpolo reprezentacije Srbije posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju otišlo u nepovrat. I sve to zbog - hladne vode u bazenu. Selektoru Dejanu Saviću nije preostalo ništa drugo do da otkaže trening.

Ovde je još jednom pokazao svoju "divlju" narav.

- Koji vam je k... Šta ste mlohavi? Jel znate kako izgledate? Nja, nja, nja, nja, svi ste mlohavi. Vraćaj se tamo i hoću da vidim sve kako sad pravite sprintove, jel jasno?! - upitao je Dejan Savić, a igrači su se samo usaglasili s njim.

- Koji vam je k*rac, oni ne znaju ni da plivaju

Na Svetskom prvenstvu protiv Španije, u četvrtfinalu, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije bio je besan na svoje igrače, te nije izostavio svoje komentare.

- Sjajno smo skinuli gaće, tako će da nas na**ze da je to strašno. Ili ćemo da se pomirimo i pustimo da nas g**e ili ćemo da igramo. Alo bre, jeste li vi normalni - između ostalog je urlao Savić.

Savić je veliki deo igračke karijere proveo u Partizanu, svom matičnom klubu. Sa crno-belima je osvojio titulu šampion, šest trofeja nacionalnog kupa, Kup pobednika kupova, Superkup Evrope i LEN kup

On je sa 444 utakmice rekorder po broju odigranih utakmica za nacionalni tim, a postigao je 405 golova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.