ZVEZDA NADMOĆNA U EKIPNIM SPORTOVIMA: Partizanu NIJEDAN trofej, samo jedan klub drži korak za večitima!
Foto: Starsport©

dominacija crveno-belih

ZVEZDA NADMOĆNA U EKIPNIM SPORTOVIMA: Partizanu NIJEDAN trofej, samo jedan klub drži korak za večitima!

SD Crvena zvezda ima mnogo tazloga za zadovoljstvo

Objavljeno:

Dok se utisci sabiraju posle odigrane sezone, navijači Crvene zvezde i Partizana nastavljaju sa redovnim "peckanjem". Pominju se titule, uspesi na svim borilištima, a kada se pogleda šest najpopularnijih ekipnih sportova, crveno-beli su pošteno bili ispred večitog rivala koji nije blistao ove sezone širom terena i parketa.

U fudbalu je Zvezda uspela u foto finišu da zauzme prvu poziciju ispred Partizana i osvoji trofej, a taj uspeh je uparila i sa trijumfom u Kupu nad najvatrenijim rivalom.

FK Crvena zvezda, FK Partizan, Večiti derbi
foto: Starsport©

U drugom najpopularnijem sportu su ponovo crveno-beli bili bolji od crno-belih. Zvezda je u košarci uspela da osvoji ABA ligu, pogotovo savladavši Partizan u žestokoj seriji, dok su crno-beli odlučili da ne učestvuju u završnici domaće lige ove sezone. Košarkašice sa Malog Kalemegdana su se okitile trofejom najboljeg u zemlji ispred Art Basketa.

Kod odbojke već nema dominacije večitih rivala. I Zvezda i Partizan su ispali u polufinalu doigravanja, dok se vojvođanski derbi odigrao za srpsku titulu. Vojvodina je slavila protiv Spartak. Ženska sekcija Zvezde ipak je izvukla mrlje i krunisala se na visokoj mreži.

Interesantno je da je Voša uspela da postane prvak zemlje i u rukometu gde je Partizan završio na drugoj poziciji. Crveno-beli se već tu nisu proslavili jer iz plej-auta nisu ni imali šanse da se do kraja bore za najboljeg u državi.

RK Vojvodina
foto: rkv.rs

Ni u vaterpolu Zvezda i Partizan, kao i u odbojci, nisu došli do same završnice. Crveno-beli su završili učešće već u četvrtfinalu plej-ofa, crno-beli su otišli korak dalje, ali je Novi Beograd očekivano odneo trofej do svojih vitrina. Tu je Radnički ovenčao vicešampionski naslov.

U hokeju Partizana nije ni bilo, ali jeste Zvezde koja je i u tome bila šampion, a interesantno je da je Vojvodina u još jednom sportu bila krajnje konkurentna, te ne kraju završila na drugoj poziciji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.