DANI KADA JE I NEBO PLAKALO: Najtragičniji momenti svetskog sporta u 2016. godini! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters/AP/Profimedia

NEBESKI ŠAMPIONI

DANI KADA JE I NEBO PLAKALO: Najtragičniji momenti svetskog sporta u 2016. godini! (FOTO) (VIDEO)

Sa željom da se više nikada takvi dani ne dogode, ali u znak sećanja na šampione koji su prerano otišli, ne smemo da ih zaboravimo
Objavljeno:

Godina koja je na izmaku, nažalost osim svega onoga lepog što nam je sport doneo dok smo ga gledali i pratili, bila je takođe i jedna od najsurovijih i najtragičnijih godina.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Mnogo je bilo tužnih dana prepunih suza zbog neverovatnih tragedija koje su zavile u crno svetski sport.

Sa željom da se takve stvari više nikada ne događaju, moramo se podsetiti svih tih stradanja, jer ne smemo dozvoliti da se šampioni koji su otišli tamo gore da biju neke svoje bitke u nebeskim arenama ostanu zaboravljeni.

1. PAD AVIONA SA FUDBALERIMA ŠAPEKOENSEA

Nema nikakve sumnje da je čitav sport u 2016. godini obeležila nemerljiva tragedija koja je zadesila brazilski fudbalski klub Šapekoense, kada se avion sa njihovim fudbalerima srušio u blizini Medeljina, u Kolumbiji.

foto: Reuters

Bezbrižno i sa radošću u očima je krenuo čitav jedan klub na put ka prvom meču finala Kopa Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala, ali nažalost tamo nikada nisu stigli.

foto: Reuters

Ukupno 71 osoba izgubila je život kada se srušio avion koji ih je prevozio, a preživelo je tek šestoro ljudi koji su bili u njemu. Čak 19 igrača prvog tima i kompletan stručni štab nastradao je tom prilikom, a sreću da prežive imala su tek trojica fudbalera.

foto: Prinstcreen/Youtube/Minuto30. com

Danima je čitava planeta plakala za žrtvama užasne nesreće za koju je na kraju posle istrage utvrđeno da su krivi pilot i avio kompanija u čijem je vlasništvu bio avion.

foto: Reuters

Večiti šampioni su otišli u legendu, a posthumno im je na predlog baš njihovih protivnika iz finala, uručen pehar Kopa Sudamerikana.

2. TRI FUDBALSKE SMRTI U ISTOM DANU

Jedan od najtužnijih dana za svet fudbala bio je 9. maj 2016. godine kada je planetu obišla vest o čak tri fudbalske smrti. Fudbaler brazilskog Friburgensea, Bernardo Ribeiro, zatražio je izmenu zato što mu je pozlilo, a nekoliko sati kasnije preminuo je u bolnici od srčanog udara.

Kamerunska golmanka Žanin Kristel Đomang preminula je samo nekoliko minuta pre izlaska na teren, takođe od srčanog udara.

Nekadašnji reprezentativac Škotske, Kris Mičel, samo četiri meseca nakon što je završio karijeru nastradao je u nesreći kada ga je pregazio voz.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.