NIŠTA OD LAUREUSA ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Maks Ferstapen je sportista godine za 2021!
Maks Ferstapen sa trofejom prvaka Formule 1, Foto: Profimedia

zasluženo?

NIŠTA OD LAUREUSA ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Maks Ferstapen je sportista godine za 2021!

Novak Đoković je bio među nominovanima za prestižno priznanje

Objavljeno:

Maks Ferstapen je dobitnik "Laureus" nagrade za sportistu godine tokom 2021. godine.

Holanđanin je u godini za nama po prvi put osvojio Formula 1 šampionat ispred sedmostrukog prvaka, vozača Mercedesa Luisa Hamiltona, u triler završnici.

- Izrazito sam zahvalan ‘Laureus‘ akademiji. Nagrada nije samo za mene, već za ceo tim koji je iza mene i koji radi naporno kako bih ja imao šansu da pobeđujem - izjavio je Ferstapen.

Novak Đoković je bio među nominovanima za prestižno priznanje. Prošle sezone je osvojio tri od četiri grend slema, ali je izostala medalja na OI.

Kada su u pitanju ostale nagrade, onu za najbolju reprezentaciju je dobila fudbalska selekcija Italije koja je slavila na Evropskom prvenstvu.

Fudbalska reprezentacija Italije
foto: EPA/Michael Regan

Za najveći proboj godine ocenjen je uspeh koji je na US Openu postigla Ema Radukanu, dok je povratak godine napravila skejterka Skaj Braun koja je ozvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon frakture lobanje.

Sportska ikona godine je sada več penzionisani legendarni vozač Moto GP šampionata Valentino Rosi, dok je nagradu za poseban uspeh na terenu dobio napadač Bajerna Robert Levandovski.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.