ZVEZDAŠ PRETUKAO NAVIJAČA DINAMO ZAGREBA U POLICIJSKOJ STANICI?! Ogroman skandal trese celu Hrvatsku!
Foto: Starsport©

Incident se dogodio u Vukovaru

ZVEZDAŠ PRETUKAO NAVIJAČA DINAMO ZAGREBA U POLICIJSKOJ STANICI?! Ogroman skandal trese celu Hrvatsku!

Sve se desilo u policijskoj stanici, gde su navijači zagrebačkog kluba privedeni nakon manjih čarki

Objavljeno: 08:53h

Predsednica skupštinskog Odbora za porodicu, mlade i sport Karolina Vidović Krišto obratila se pismeno najvišim državnim organima i pisala im o navodnom skandalu u Vukovaru koji je potresao Hrvatsku!

Prema njenim rečima, po svedočenjima navijača Dinama iz Zagreba, okupljenih u grupu Bed Blu Bojs, jednog od njih je u policijskoj stanici prebio tamošnji policajac, inače veliki navijač Crvene zvezde?!

Kako se navodi u ovom pismu, jedan od policijaca u Vukovaru, inače poznat mladićima koji navijaju za Dinamo a uključeni su u incident, nekoliko puta je šutirao njihovog prijatelja koji je ležao na zemlji. Sve se desilo u policijskoj stanici, gde su navijači zagrebačkog kluba privedeni nakon manjih čarki.

Bed Blu Bojsi
foto: Profimedia

Pismo Karoline Vidović Krišto prenosimo u celosti.

- Poštovani gospodine ministre, kao predsednici Odbora za porodicu, mlade i sport obratili su mi se pripadnici Udruženja navijača Bed blu bojs s alarmantnim pritužbama na rad službenika PU Vukovarsko-sremske županije. Njihove tvrdnje su sledeće:

Nakon jednog navijačkog sukoba u Vukovaru, nekoliko navijača BBB privedeno je u policijsku stanicu u Vukovaru. Budući da nije bilo osnove za zadržavanje i pokretanje postupka protiv njih, privedeni navijači bili su izloženi najprije verbalnim pretnjama te svojevrsnom psiho-teroru, nakon čega su navijači ostavljeni s jednim policijskim službenikom kog navijači lično prepoznaju te tvrde da je dotični - navijač Crvene zvezde, i to pripadnik navijačke grupe 'delije'.

Taj policijski službenik, s ciljem izazivanja incidenta, počeo je fizički da zlostavlja jednog od navijača, a na to su mu njegove kolege stale u odbranu. Incident je izazvao reakciju policijskih službenika iz susednih soba koji su dotrčali u prostoriju i, naravno, pritrčali u pomoć svome kolegi ne znajući pozadinu. Nakon što su mladići bili savladani od drugih policijskih službenika, policajac provokator je nekoliko puta nogom udario mladića koji je ležao na podu.

Naravno da svaki hrvatski državljanin, pa tako i dotični policajac, može da navija za koga hoće i da bude član bilo koje navijačke grupe, osim u slučaju da ta navijačka grupa aktivno deluje protiv integriteta i suvereniteta hrvatske države i/ili javno poziva na rušenje hrvatskog ustavnog poretka... U Hrvatskoj niko ne sme biti zlostavljan od hrvatskih državnih organa zbog svoje nacionalnosti, rase, vere, narodne pripadnosti, boje kože i tako dalje' - navela je Vidović Krišto.

Predsednica odbora za porodicu, mlade i sport pismo je uputila na adrese ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića i premijera Andreja Plenkovića, pa on njih očekuje reakciju povodom ovih navoda.

U narednim danima očekuju se njihove reakcije, ali i potrvda ili demantovanje ovih navoda.

(Espreso.co.rs / Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.