DELIJAMA PALA ZASTAVA ZBOG FEJSBUKA: Pratili su ih danima, pa ih sačekali po izlasku iz voza - neverovatna akcija!
Foto: Starsport©

navijačke priče

DELIJAMA PALA ZASTAVA ZBOG FEJSBUKA: Pratili su ih danima, pa ih sačekali po izlasku iz voza - neverovatna akcija!

Opšte je poznato da su Varvari odradili bezbroj akcija za Kosmet , a Delije pomagale narodu i manastirima u Crnoj Gori pa cak i zajedno pratili reprezentaciju Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i kasnije Srbije

Objavljeno:

Rivalstvo Delija i Varvara kulminiralo je krajem 90-ih godina i početkom 21.veka, iako su dve grupe nekada bile u prijateljskim odnosima, posle određenih događaja postali su zakleti neprijatelji bar na tribini u međusobnim susretima Crvene Zvezde i Budućnosti.

Opšte je poznato da su Varvari odradili bezbroj akcija za Kosmet , a Delije pomagale narodu i manastirima u Crnoj Gori pa cak i zajedno pratili reprezentaciju Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i kasnije Srbije. Čak i ono čuveno gostovanje u Djenovi nije proslo bez Varvara.

Susreti Buducnosti i Crvene Zvezde cesto su pratili incidenti, najžesći je bio onaj obračun u Podgorici na fudbalu. Pošto Delije nisu imale organizovanu grupu u Podgorici, a Beograd je previše udaljen od Podgorice, Varvari su svoj plen našli u pristalicama crveno belih iz Nikšića.

Odluka da se napadne ova grupa donesena je sasvim slucajno jer su pojedini ćlanovi Varvara videli na društvenim mrezama slike Delija iz Niksića. Delije su se slikale sa obeležjima, a njihova lica nisu bila zatamljena ,a pa pošto je Crna Gora relativno mala i dosta ljudi se medjusobno poznaje, pogotovo oni koji se “bave” istim stvarima, Varvari su odlucili da sačekaju Delije nakon povratka sa gostovanja iz Grčke.

foto: ABA liga

Niksićani su za Grčku otišli preko iz Beograda gde su pre toga odradili jednu utakmicu, a zatim sa ostalim Delijama otišli put Atine.

Podgoričani su sve to mudro pratili i kada je njihov član iz Beograda nakon celog dana ćekanja na železničkoj stanici dojavio da su se dvojica Niksićana uputila vozom za Podgoricu, grupa od dvadesetak Varvara ih je docekala na stanici u Podgorici na opste iznenađjenje Delija. Posle napada na Delije oteli su im ranac u kojem su na njihovo iznenadjenje pored drugih obeležja pronasli i zastavu Delije Niksić.

Nakon ovog dogadjaja Varvari i Meraklije su redovno prozivali Delije starom crnogorskom pesmom “Niksićani delije da li znate gde li je?”,a Delije iz Niksića nakon toga nikad više nisu imale zastavu na severu.

(Espreso.co.rs / tekst preuzet sa sajta: Balkanski navijači)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.