DROGIRANI HRVAT NAPAO SRBINA U VUKOVARU: 'Ajde Delijo, tuci se sa mnom - ali "komšije" su izokrenule celu priču!
Foto: Youtube / Printscreen

nasilje

DROGIRANI HRVAT NAPAO SRBINA U VUKOVARU: 'Ajde Delijo, tuci se sa mnom - ali "komšije" su izokrenule celu priču!

Takođe, napad na Srbe u Borovu Selu zabeležen je kamerama, kada su Hrvati tukli Srbe u kolima

Objavljeno:

Danas su napadnuti srpski đaci u Vukovaru ispred škole "Nikola Tesla" u kojoj se školuju deca i srpske i hrvatske nacionalnosti. Trojica mladića srpske nacionalnosti bili su predmet brutalnog prebijanja od strane čak 30 hrvatskih huligana koji su ih čekali ispred škole.

Posle brutalnog prebijanja srpske dece po ko zna koji put do sada, hrvatski mediji su brže bolje požurili da ceo slučaj predstave kao "napad srpskih omladinaca na trojicu jadnih Hrvata" i to usred mržnjom nadojene Hrvatske, gde i policija tuče Srbe!

Prenosimo vam kako su to hrvatski mediji preneli:

- Prema rečima majke 19-godišnjaka reč je o sukobu 30-ak mladića srpske nacionalnosti i trojice Hrvata. Stupili smo u kontakt sa majkom 19-godišnjeg mladića koji je potražio lekarsku pomoć, koja je u telefonskom razgovoru ispričala tok sukoba i rekla da je reč o međunacionalnom sukobu - dala je uvod spikerka hrvatske televizije, a onda nastupa navodno majka "povređenog mladog Hrvata":

- Kada su išli iz škole kući, on je naišao na grupu od oko 30 srpskih dečaka, omladinaca, ne znam šta su. Stvarno, neki su bili iz škole "Nikole Tesle", a većina nije. Bilo je dogovoreno da će biti napada. Neki su čuli iz WC od nekog dečka koji je naručivao - rekla je majka navodno pretučenog Hrvata Ivana Majstorović, očigledno govoreći neistinu, a potom nastavlja spikerka:

- Njen sin je pretučen kada je pokušao da pomogne dvojici napadnutih kolega - kaže voditeljka na hrvatskoj TV.

- Moj sin je krenuo iz škole u tom trenutku i krenuo je u pomoć svojim prijateljima, što bi svako učinio i onda se vidi na travi moj sin i kako ga mlate, razbijaju mu arkadu, ne zna ni sama čime, bio je oštar predmet tri centimetra dužine i tri centimetra dubine - rekla je Majstorović.

A sada da saznate pravu istinu:

Hrvatski mediji su brže bolje optužili srpske mladiće (može se pronaći tekst na hrvatskim portalima) da su presreli hrvatske, da su ih napali, pretukli ih, a postoji snimak koji je objavljen i na kojem se sve to demantuje.

Zapravo, Hravti su došli u školu i tražili sukob sa pripadnicima srpske manjine u Hrvatskoj.

Čuje se na snimku jasno kako jedan od Hrvata proziva srpskog mladića gde kaže otprilike:

"Hajde, ti si delija (navijač Crvene zvezde), tuci se sa mnom."

Hrvatski mladići su očigledno provocirali srpske mladiće, na kraju je došlo do tuče, ali oni su tražili sukob i priliku da napadnu srpsku decu. Majka navodno napadnutog Hrvata okrivljuje srpske mladiće kako su ga napali oštrim predmetom, što je laž, jer u sukobu nije bilo oštrih predmeta.

Bio je samo suzavac i to kod hrvatskog mladića. Niko nije spomenuo da se hrvatski mladić nadrogirao pre napada, nakon toga je njegov drug isto Hrvat pljunuo i napao srpskog mladića.

Ovo nije usamljeni primer napada na Srbe u Vukovaru, Borovu Selu i širom Hrvatske, bilo ih je još mnogo.

Podsetimo se napada na igrače Crvene Zvezde u Splitu, na Rivi, kada je jedan morao da skoči u more kako bi se spasio batina i izbegao možda nešto još gore.

Takođe, napad na Srbe u Borovu Selu zabeležen je kamerama, kada su Hrvati tukli Srbe u kolima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.