DELIJE SMO LUPALI PO BEOGRADU ZA DOBAR DAN: Svi pričaju o Bobanu, ali je Albanac bio taj koji je prvi uletao!
Intervju nekadašnjeg vođe BBB-a, Foto: Printskrin

prošlo je 30 godina

DELIJE SMO LUPALI PO BEOGRADU ZA DOBAR DAN: Svi pričaju o Bobanu, ali je Albanac bio taj koji je prvi uletao!

- Lično, nismo imali nikakve kontakte sa vođama Delija, osim kad naletimo jedni na druge i šaketamo se - prisetio se pokojni vođa Zagrepčana

Objavljeno:

Pre 30 godina na "Maksimiru" dogodili su se nezapamćeni neredi između navijača Crvene zvezde i Dinama iz Zagreba, koji su najavili šta će se dogoditi u tadašnjoj Jugoslaviji.

13. maja 1990. godine na zagrebačkom stadionu dve navijače grupe su se sukobile u največoj tuči huligana koju pamtimo na ovim prostorima. Povodom toga hrvatski portal Index se prisetio intervjua sa pokojnim vođom Bed Blu Bojsa Vladimirom Galoićem, koga su znali po nadimku Dugi s Kozjaka.

Evo šta je govorio jedan od osnivača Bed blu bojsa. On je istakao Albanca Kujtma Šalju kao najsrčanijeg uredovima Zagrepčana.

- Svi pričaju Zvone Boban, Zvone Boban. Kujtim Šalja! On je bio prvi, među prvima, ali nije to jedina utakmica gde je on uleteo. U Novom Sadu, kada je policija navalila, Šalja je isto uleteo. On je najsrčaniji bio u to vreme.

- Od početka, sve je bilo kao u svakom derbiju, ujutru zagrevanje, šetnja, ali se osetilo nešto da ne štima. Oni su došli u do tada najvećem broju, ovaj put su bili zaštićeni kao medvedi, počeli su sa provokacijama. Bilo je svega i svačega po gradu - istakao je Galoić i otkrio je da sa Delijama nije bilo kontakata.

- Lično, nismo imali nikakve kontakte sa vođama Delija, osim kad naletimo jedni na druge i šaketamo se. Ali da smo se dogovarali, ne. Žalosno je da smo mi njih najmanje lupali u Zagrebu, u Beogradu smo ih za "dobar dan" lupali.

BONUS VIDEO:

(Esperso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.