VUJOŠEVIĆ JE KRSTIO MIŠU TUMBASA: Živeo na ivici egzistencije, pomagali su mu mnogi, pa i igrači Zvezde i Delije!
Miša Tumbas i Duško Vujošević s bili kumovi, Foto: Starsport©

Voleo je duleta kao boga

VUJOŠEVIĆ JE KRSTIO MIŠU TUMBASA: Živeo na ivici egzistencije, pomagali su mu mnogi, pa i igrači Zvezde i Delije!

Tumbas je bio takav čovek da su ga "gotivili" i igrači i sportisti iz protivničkih klubova

Objavljeno:

Tužna vest ove subote je pogodila Partizan i sve njegove navijače, ali i sportsku Srbiju nakon iznenadne smrti Miroslava Gajića, poznatijeg kao Miša Tumbas, legendarnog navijača crno-belih.

Teško da postoji osoba u Srbiji, pa i šire, koja ovlaš prati sport, a da nije čula za legendarnog Mišu Tumbasa, dobroćudnog čoveka kome je Partizan bio sve na svetu i čije utakmice u bilo kom sportu nije propuštao.

Tumbas je bio takav čovek da su ga "gotivili" i igrači i sportisti iz protivničkih klubova.

Nažalost, život ga nije milovao, živeo je na ivici egzistencije u veoma lošim i teškim životnim uslovima.

Ipak, dobijao je pomoć od ljudi iz Partizana, redom su mu pomagali fudbaleri, košarkaši, bivši i sadašnji, treneri, funkcioneri i navijači tog kluba.

Priča o njegovom velikom prijateljstvu sa legendarnim trenerom Duškom Vujoševićem je opšte poznata.

Miša je voleo Duleta do srži, a ta ljubav mu je bila i uzvraćena. Često mu je nekadašnji trener Partizana pomagao na razne načine, uglavnom je to bilo novčano, pa čak mu je slao pomoć i kad je radio u Partizanu.

Njihovo veliko prijateljstvo je između ostalog i krunisano 2017. godine kada su se okumili, tačnije kada je Vujošević krstio Mišu Tumbasa u crkvi.

Često su mu posle utakmica ili treninga, kada je čekao igrače, mu novčano pomagali brojni prvotimci crno-belih od Saše Ilića, Novice Veličkovića, Vladimira Stojkovića.

Nije strano bilo ni drugima koji ne igraju za Partizan, pa i igračima Crvene zvezde da priskoče u pomoć Tumbasu.

Miša Tumbas i Novica Veličković
Miša Tumbas i Novica Veličkovićfoto: Starsport©

Isto tako je imao i poštovanje i od Delija.

Pre nekoliko godina, tačnije 2015. godine su Grobari krenuli u akciju za sređivanje kuće u kojoj je živeo u rodnom Bariču.

Organizovano je prikupljanje pomoći, sređivanje njegovog mesta za život i prilagođavanje da bi imao osnovne uslove za život, a u akciju su se uključili i navijači Zvezde iz Australije.

Brojne nesreće su ga pratile kroz život, pa je tako doživeo da bude prebijen 2015. godine u rodnom Bariču kada su ga trojica napadačao borila na zemlju i bez razloga premlatila.

Takođe, 2016. godine je doživeo saobraćajnu nesreću kada ga je udario automobil, a vozač je pobegao sa mesta nesreće. Pukom srećom prosao je bez težih povreda.

Nažalost, narušeno zdravlje i teški uslovi za život, često na ivici egzistencije, su uzeli danak, pa je Miša Tumbas preminuo ove subote, u 66. godini života.

U trenutku smrti je bio sam, a njegovo telo su pronašli policija i Hitna pomoć nakon što ih je pozvala žena koja se starala o njemu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.