DOK SMO ŽIVI, NEĆEMO DOZVOLITI DA PARTIZAN DOĐE U PRIŠTINU! Ozbiljne pretnje za klub: Ne iskušavajte nas!
Navijači Fljamurtarija izašli sa stavom protiv poziva Partizanu, Foto: Printscreen/Youtube/Plisat Prishtine

Kao da bi partizan prihvatio taj poziv

DOK SMO ŽIVI, NEĆEMO DOZVOLITI DA PARTIZAN DOĐE U PRIŠTINU! Ozbiljne pretnje za klub: Ne iskušavajte nas!

Nakon izjave Morine da bi želeli da na memorijalnom turniru ugoste beogradski Partizan oglasila se navijačka grupa Plisat

Objavljeno: 10:36h

Vest koja je izazvala veliku pažnju javnosti jeste najava iz Prištine da će Partizanu biti uručen poziv za učešće na memorijalnom turniru koji će biti održan u čast preminulog Fadilja Vokrija.

To je izjavio sportski direktor Fljamurtarija iz Prištine, Arbinor Morina, u jednoj emisiji navodeći kako postoji ideja da se organizuje turnir na kome bi učestvovali klubovi za koje je nastupao preminuli nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Kosova.

Vokri je tokom karijere nosio dresove baš Fljamurtarija (nekadašnje FK Prištine), Partizana, ali i Fenerbahčea i francuskog Nima zbog čega bi u Prištini želeli da ugoste ta tri kluba.

Međutim, kako je ta izjava Morine izazvala žestoke reakcije u Srbiji, ništa drugačije nije prošla ni u Prištini, a odmah su se oglasili pripadnici navijačke grupe Plisat koja prati Fljamurtari.

Oni su u svojoj objavi na Fejsbuku izneli svoj jasan stav da Partizan može dobiti poziv i učestvovati na turniru u Prištini samo "preko njih mrtvih".

- Sportski direktor FK Fljamurtari pozvao je srpski klub FK Partizan da učestvuje na turniru u čast Fadilja Vokrija, koji će se održati na stadionu u Prištini. Dotični je zaboravio rat iz '99. godine, zaboravio je dečake i devojke žrtvovane za ovu zemlju, na veterane, invalide, nestale i sve ono što je nama učinila Srbija prije 20 godina.

- Umesto da s nostalgijom ispunite Jugoslaviju, apelujemo na organizatore da pozovu albanske klubove iz Tirane, Skadra, Korče, Tetova, Skoplja, Dibre, Malezije itd. Osim što ćete u Prištini okupiti različite delove Albanije, promovisaćete i albanske klubove i povećati broj gledalaca na stadionu, što je nedostajalo poslednjih godina.

- Dok smo živi, nećemo dozvoliti da se takvi turniri održavaju u Prištini. Nikada nećemo zaboraviti one koji su se žrtvovali za našu slobodu. Čak se ni ovaj narod nije promenio, setite se kada je reprezentacija poslednji put bila u Beogradu.

- Ne lečite komplekse inferiornosti prevazilazeći nacionalni kompleks. Niste više emancipovani ako se ponizite pred Srbijom posebno pred klubovima koji promovišu rasizam protiv Alabanaca kao što je to slučaj sa Partizanom. Molimo vas, ne iskušavajte naše strpljenje - stoji u saopštenju Plisata.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.