ŽANDER ODNEO ZVEZDINO EVROPSKO PROLEĆE: Tragičan ishod u Pireju, crveno-beli sve prosuli u poslednjim minutima!
Degenek protiv Masurasa, Foto: AP

Liga šampiona, 6. kolo

ŽANDER ODNEO ZVEZDINO EVROPSKO PROLEĆE: Tragičan ishod u Pireju, crveno-beli sve prosuli u poslednjim minutima!

Sva dešavanja pre utakmice, tokom utakmice i posle utakmice možete da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 23:02h

Crvena zvezda je bila na korak od toga da napravi podvig, a onda se desila tragedija. Kao onomad u Strazburu, pa u Bordou, tako i sada u Pireju. Tragičar je Žander Santana, ali doći ćemo i do toga.

Izabranici Vladana Milojevića bili su bukvalno na korak da naprave ono što im je retko ko davao šanse da urade.

Duel u Pireju sa Olimpijakosom, na kom su Grci morali da pobede, završen je upravo tako, rezultatom 1:0 (0:0), pa su momci Pedra Marttinsa ti koji idu u 1/16 finala Lige Evrope.

Neverovatno, ali kao da se Zvezdi sve nameštalo ove večeri. Prvo fantastičan splet okolnosti u prvom poluvremenu, kada je nad Markom Marinom napravljen penal, a tada je loptu u ruke uzeo Portugalac Tomane.

On je delovao samouvereno, kao da će rutinski da reši situaciju, ali je pogodio samo prečku, koja je zabolela kao ona Mijatovićeva 1998. na Svetskom prvenstvu.

Imali su crveno-beli iz Beograda još šansi i pored te, nekoliko sjajnih u drugom poluvremenu, ali nisu ih iskoristili, posebno Marin i Radživ van la Para.

A, onda, kada je delovalo de će crveno-beli sve privesti kraju na način na koji je Vladan Milojević priželjkivao, dogodio se ogroman peh.

U igru je ušao Žander Santana, koji je samo nekoliko minuta posle toga na neviđeno naivan, pa da kažemo i glup način, igrao rukom u kaznenom prostoru poput Nemanje Vidića u Južnoj Africi 2010. protiv Nemačke, te poklonio penal momcima iz Pireja.

Sa bele tačke siguran je bio Jusef el Arabi, koji je poslao Borjana u pogrešnu stranu, tako donevši svom timu puno priželjkivani trijumf.

Crveno-beli će zaista imati za čim da žale, ali ne bi bilo pošteno, a ne pomenuti Milana Borjana, koji je večeras svojom sigurnošću održavao tim u igri sve vreme. Imao je nekoliko zaista vrsnih odbrana.

Milan Borjan
Milan Borjan foto: AP

Nažalost, ovim porazom, srpski fudbal je izgubio ikakve šanse da se dokopa 15. mesta na UEFA koeficijent tabeli na kraju sezone.

U narednim danima ćemo vam pisati šta to zaista znači, mada mnogi već i znaju, jer smo mnogo pričali o tome tokom sezone.

Sva dešavanja pre utakmice, tokom utakmice i posle utakmice možete da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ UTAKMICE! Kao da je neko prokleo srpske timove ove sezone, pošto je posle Partizana, i Crvena zvezda u samom finišu meča ostala bez 1/16 finala Lige Evrope. Tragičar je Žander Santana, čak mu je i Marko Marin zamerao na potezu, ali šta je, tu je... Do neke naredne sezone...

88' GOL! Olimpijakos vodi pogotkom El Arabija sa bele tačke.

86' KAKVA GREŠKA ŽANDERA SANTANE! Čovek je igrao rukom u kaznenom prostoru, ali neverovatno je na koji način je to uradio. Zaista velika greška, on će biti tragičar ovog meča!

82' Žander Santana je poslednja Zvezdina izmena. Zamenio je Rodića, koji se žalio na probleme sa grčevima.

78' Opet je zatišje, samo da ne bude bure pred Borjanovim golom.

74' Boaći je šutirao i izvukao prvi korner u drugom poluvremenu.

69' Nova loša reakcija Zvezde u završnici, a umalo da usledi kazna sa druge strane. Velika prilika za Danijela Podensea, šutirao je sa šesnaesterca, ali pored nebranjene Borjanove mreže.

66' Nova šansa za crveno-bele, neverovatno šta je sada pokušao Radživ van la Para, koji već nekoliko meseci lošim igrama kida živce navijačima Zvezde.

Žoze Sa interveniše ispred Zvezdinih igrača
Žoze Sa interveniše ispred Zvezdinih igrača foto: AP

65' Umesto Vukanovića ulazi Ričmond Boaći.

64' ŠTA JE SADA ODBRANIO BORJAN! Podense je izbacio Degeneka, ali je reprezentativac Kanade skratio ugao i zaustavio loptu.

62' Dobra prilika za Zvezdu, Vukanović je dobio loptu od Ivanića, izbegao ofsajd, ali dodao završni pas igračima Olimpijakosa, a ne svojim napadačima.

60' Zvezda je jedva preživela u ovom napadu! Cimikas je centrirao, El Arabi je loptu pokupio glavom i pogodio stativu! Sreća za Milana Borjana.

59' Milan Rodić je dobio pametan žuti karton, prvi za crveno-bele iz Beograda na večerašnjem meču. Masuras mu je bežao, Rodić je profesionalno prekinuo akciju.

58' Iz igre izlazi Tomane, na terenu je Radživ van la Para, u špic napada će Aleksa Vukanović.

56' Prva prilika i za Zvezdu u drugom poluvremenu. Marin je šutirao, lopta je odskočila od zemlju, ali ju je golman domaćih Žoze Sa ukrotio.

53' Sjajna odbrana Borjana, udarac ka njegovom golu je bio upućen sa 20 metara u donji desni ugao, ali je Zvezdin golman izbacio loptu u korner.

51' Malo mirnije drugo u odnosu na prvo poluvreme, iako Olimpijakos pokušava da doda gas.

46' Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME! Zvezda je ta koja ima za čim da žali!

1 / 3 Foto: EPA/Panagiotis Moschandreou

43' Marin promašuje stopostotnu šansu!

42' TOMANE PROMAŠUJE PENAL!!!

40' PENAL ZA ZVEZDU!!! Čist jedanaesterac, Giljerme je pokosio Marka Marina koji je pao! Tomane će ga izvesti.

37' Novi pokušaj Kamare iz velike udaljenosti, kao da je dobio intrukciju da šutira sa preko 25 metara.

32' Dve intervencije Borjana u nekoliko sekundi. U šansi se našao Danijel Podense, šutirao iz dva pokušaja, ali nije uspeo da savlada Zvezdinog čuvara mreže. Od svega je dobio korner, posle koga se ništa nije dogodilo. Samo novi pokušaj Kamare sa 30 metara visoko preko gola.

28' Kolosalna šansa za Marka Marina. U kontranapadu tri na dva, dobio je pas od Alekse Vukanovića, ušao u sredinu sa desne strane, ali je pogodio crnogorskog internacionalca koji je bio u ofsajdu. Nespretna reakcija u sjajnoj situaciji.

26' Opet je Olimpijakos napravio problem Zvezdi iz prekida. Opet je šutirao Kamara sa 25 metara, ovoga puta mnogo opasnije, ali srećom po Borjana, lopta je otišla pored gola.

23' Velika šansa je bila za Olimpijakos. Danijel Podense je dodao loptu za Masurasa u kazneni prostor, ali je Gobeljić fantastično startovao, rizikujući penal, ali zaista je odneo čistu loptu. Veoma hrabar i važan start.

20' Pogodio je živi zid, lopta je otišla u korner.

19' Marin je iznudio slobodan udarac posle igranja rukom na 25 metara od gola grčke ekipe.

Marin je pokušao
Marin je pokušao foto: Printscreen/RTS

19' Šut Olimpijakosovih igrača sa 20 metara po zemlji, pravo u Borjana.

18' U prilici je bio Semedo, strelac gola za Olimpijakos u prvom meču, a ovog puta je bio neprecizan.

13' Rešila se Zvezda pritiska, bar nakratko.

11' Olimpijakos u naletu, ali lopta je pogodila sudiju, pa je Crvena zvezda dobila šansu da malo predahne.

8' Preko gola je sa distance šutirao Kamara.

5' Sasvim solidan početak tima crveno-belih. Po strani je prodro Marko Gobeljić, povukao loptu u kazneni, dodao je do Alekse Vukanovića, koji je slabo odreagovao i prebacio gol.

1' Utakmica je počela, a dok se ništa zanimljivo ne dogodi na terenu, vi uživajte u divnoj koreografiji crveno-bele braće.

1 / 3 Foto: Printscreen/RTS

20.50 - Pogledajte kako navijači pripremaju spektakl na tribinama.

Transparent kao deo koreografije u pripremi
Transparent kao deo koreografije u pripremi foto: Espreso.co.rs

20.32 - Navijači polako popunjavaju tribine, svi jedva čekaju najavljenu koreografiju.

20:12 - Evo kakva je atmosfera na stadionu koji nosi ime po grčkom junaku Jorgosu Karaiskakisu!

1 / 4 Foto: Espreso

19.41 - Poznati su sastavi Olimpijakosa i Crvene zvezde. Milojević nikada do sad niije izveo sve ove igrače na teren u istom momentu.

Olimpijakos (4-3-3): Sa – Elabldelaui, Merija, Semedo, Cimikas – Giljerme, Kamara, Buhalakis – Masuras, El Arabi, Podense.

Crvena zvezda (4-1-4-1): Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Petrović, Ivanić - Garsija, Marin, Vukanović - Tomane.

19.30 - Ako vas je zanimalo kako Atina danas izgleda iz vazduha, ova fotka će vas oduševiti.

Omladinci Crvene zvezde su pobedili Olimpijakos sa 1:0 i igraće nokaut fazu UEFA lige mladih.

17:35 - Sve je rešeno, omladinci Crvene zvezde će igrati na proleće u Evropi, pošto Bajern vodi sa 3:0 u Minhenu.

17:11 - Novi gol Bajerna iz Minhena!!! Bavarci su duplirali prednost protiv Totenhema i tako obradovali omladinice Zvezde, koja je sada jednom nogom u baražu UEFA lige mladih.

Poluvreme: Olimpijakos - Crvena zvezda 0:1

foto: Printskrin

16:47 - Namirisali su strah kod igrača Olipijakosa omladinci Zvezde. Još jedna velika prilika, ali je udarac Babića zaustavio golman pirejskog kluba.

16:42 - GOOOOOL: Vode omladinci Crvene zvezde protiv Olimpijakosa!!! Sjajan pogodak supertalentovanog Andrije Radulovića, koji je šutirao iskosa, a golman grčkog kluba je samo pogledom ispratio loptu.

16:25 - Odlične vesti stižu iz Minhena, gde omladinci Bajerna vode protiv Totenhema. Ovo je rezultat koji ide na ruku Zvezdinih klinaca. Ukoliko Nemci savladaju Pevce ishod meča u Atini neće biti bitan i beogradski crveno-beli plasiraće se u nokaut fazu UEFA lige mladih.

16.16 - Tu je i zastava za Kosovo u sklopu Republike Srbije.

Zastava za Kosovo među navijačima u Atini
Zastava za Kosovo među navijačima u Atini foto: Espreso.co.rs

16.08 - Delije i Gejt 7 zajedno navijaju, pogledajte kako to izgleda:

16.05 - Tu su i navijači Olimpijakosa iz Larnake (Kipar).

Gejt 7 Larnaka
Gejt 7 Larnaka foto: Espreso.co.rs

16.00 - Došao je i najvatreniji deo Delija.

15.00 - Navijači su se već okupili.

14.00 - Upoznajte saksofonistu ultrasa.

13.00 - Prvo je tokom jutarnjih časova Atina bila zakrčena zbog dolaska Aleksandra Vučića.

A, evo šta ste sve o ovom meču mogli da čitate na Espresu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.