DOBILI BATINE DOK SU JELI HLEB: Navijači Kosova s razbijenim arkadama ispričali sve o napadu čeških ultrasa!
Navijači Kosova su dobili batine u Plzenju, Foto: Printscreen/Youtube/KlanKosova

Tuča pred utakmicu

DOBILI BATINE DOK SU JELI HLEB: Navijači Kosova s razbijenim arkadama ispričali sve o napadu čeških ultrasa!

Jedan od njih sa vidljivim povredama u tuči je rekao da je došao sa decom da gleda utakmicu

Objavljeno:

Uoči meča kvalifikacija za EURO 2020 između Češke i samoproglašene države Kosovo u Plzenju došlo je do tuče navijača i nereda ispred hotela u kome su bile smeštene gostujuće pristalice.

Utakmica visokog rizika nije prošla bez incidenata, ali pre utakmice i policija je imala pune ruke posla da spreči veće incidente i nerede na ulicama.

Češki ultrasi koji već godinama daju podršku Srbiji u očuvanju da sačuva svoju teritoriju, pre utakmice su napali Albance s Kosova koji su došli na utakmicu.

- Došao sam iz Graca, a poreklom sam iz Gnjilana. Mi smo samo jeli hleb kad su nas napali neki maskirani ljudi. Ovo nema veze sa sportom. Nikoga nismo provocirali, napad je bio iznenadan. Došli smo na utakmicu, a ne da provociramo. Većina nas su studenti, ja sam otac dvoje dece i pokušaću da ih odvedem na utakmicu ako je moguće - poručio je jedan Albanac na čijoj arkadi su vidljive posledice fizičkog obračuna.

Policija je pohapsila određeni broj napadača nakon incidenta.

Inače, mediji u Prištini prenose da oko 200 navijača Kosova nije moglo da uđe na stadion, jer su im redari tražili da pokažu češka dokumenta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.