UBIJEN JER JE HTEO DA FORMIRA NOVU FRAKCIJU GROBARA: Da li je ovo razlog za likvidaciju vođe Alkatraza?
Zašto je ubijen Ljubomir Marković Kića?, Foto: Starsport©

saznanja

UBIJEN JER JE HTEO DA FORMIRA NOVU FRAKCIJU GROBARA: Da li je ovo razlog za likvidaciju vođe Alkatraza?

Novosti prenose saznanja

Objavljeno: 03.11.2019. 21:38h
  • 74

Namera Ljubomira Markovića zvanog Kića (37) da osnuje novu navijačku ekipu i tako "uzme" ljude ostalim crno-belim frakcijama bila je možda okidač da surovo bude likvidiran u petak uveče na beogradskom Vračaru - saznaju "Novosti". To je jedan od pravaca policijske istrage koja pokušava da dođe do odgovora na pitanje ko je i zašto ubio nekadašnjeg vođu "Alkatraza".

Formiranje nove grupe i borba za tribine mogli su da se vide na proteklim utakmicama. Marković je bio odvojen od ostalih, a ekipu oko njega činili su ljudi iz ostalih frakcija.

- Teško je reći da li je to motiv za likvidaciju - navodi naš sagovornik blizak istrazi. - Ipak, prestiž na stadionima nosi sa sobom velike privilegije. Tu se "muljaju" razni poslovi, od obezbeđenja do ostalih poslova, koji su sa druge strane zakona. Tokom vikenda ispitano je dosta Kićinih drugara i prijatelja, od onih koji su sa njim igrali mali fudbal te kobne večeri do onih iz suprotstavljenih frakcija - pišu "Novosti".

Da je sačekuša za Markovića bila više nego dobro isplanirana, svedoči drskost ubice, ali i činjenica da je imao pomagača, koji mu je dao signal kada je on izašao iz sportskog balona u Ulici Grčića Milenka i uputio se ka svojim kolima - prenose "Novosti".

- Čuo se zvuk pištaljke, ali ne običan, već specifičan - pojašnjava sagovornikč. 

On je zabeležen i na nekim snimcima sigurnosnih kamera. Tog trenutka, mlađi muškarac u tamnom kaputu i sa kapom na glavi, koji se spuštao niz ulicu, ubrzao je korak i izvukao pištolj. Kića ga je verovatno video krajičkom oka i potrčao ka svom autu, parkiranom na pumpi prekoputa. Prvo su ga pogodila četiri metka i on je pao, a onda mu je napadač prišao i pucao još dva puta u glavu.

Oni koji su tog trenutka prolazili ulicom ili izlazili iz "balona" uspaničeno su se bacili na asfalt. To su uradili i zaposleni na pumpi, kao i u ovom sportskom objektu.

- Nismo znali šta se dešava - navodi jedan od svedoka. - Čuli su se hici, a onda je nekoliko njih utrčalo nazad u "balon" uz povik: "Ubiše čoveka!" Neki su izašli tek kada su se začule policijske sirene - pišu "Novosti".

Marković je bio na mestu mrtav. Uspeo je da izvuče svoj "tetejac", ali nije stigao da ga upotrebi i pokuša da se odbrani. Kraj njega je ostala tašna sa sportskom opremom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media