ULTRASI DINAMO KIJEVA SE JAVILI POSLE "UBIJ SRBINA": Stali su iza svojih jezivih parola i označili kome su upućene!
Naivjači DInamo Kijeva, Foto: EPA/Martin Divisek

saopštenje

ULTRASI DINAMO KIJEVA SE JAVILI POSLE "UBIJ SRBINA": Stali su iza svojih jezivih parola i označili kome su upućene!

- U srpskim medijama je odjeknula vest da su navijači kijevskog i zagrebačkog Dinama zajedno uzvikivali antisrpske parole na meču sa Kopenhagenom

Objavljeno:

Navijači Dinamo Kijeva i Dinamo Zagreba uzvikivali su "Ubij Srbina" i ostale antisrpske parole na mečevima njihovih klubova sa Šahtjorom, odnosno Kopenhagenom.

Povodom ovoga se oglasila i ukrajinska ambasada koja je istakla da je "ogorčena provokacionim izjavama protiv bratskog srpskog naroda", a sada su se javili i navijači ukrajinskog Dinama i njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

- U srpskim medijama je odjeknula vest da su navijači kijevskog i zagrebačkog Dinama zajedno uzvikivali antisrpske parole na meču sa Kopenhagenom. Prilično smo zapanjeni time što Ambasada Ukrajine daje uputstva ukrajinskim pravosudnim organima, umesto da reaguje na antiukrajinske manifestacije na srpskim i stadionima, kao i evropskim i svetskim prvenstvima, u obliku zastava terorističkih i političkih proruskih grupa u DNR, kao i opštu podršku ruskoj agresiji i Putinovoj politici prema Ukrajini u srpskom društvu.

- Pesme uperene protiv Moskve su rezultat istorijskog odnosa Ukrajine i Rusije i dugo su deo folklora navijača Dinamo Kijeva i ukrajinskog folklora uopšte i odnose se na neprijateljske ruske građane.

- Isto važi i za skandiranje Srbima i ono je upućeno onim predstavnicima naroda koji se bore u okviru terorističkih DNR i LNR i podržavaju zločine proruskih terorista.

- Želimo da napomenemo da se, prema izvorima iz ruske diplomatije, u našoj zemlji od 2017. godine borilo 300 srpskih plaćenika i da se njihov broj od tada samo povećava. U isto vreme srpske vlasti i pravosuđe zatvaraju oči prema takvim postupcima svojih građana i osuđuju ih na uslovne kazne.

- Međutim, u celom svetu postoji jedan princip za teroriste - da budu eliminisani. Zato nam je drago što će naša pojava skrenuti pažnju srpskog društva i vlasti na ovaj problem.

- U cilju nacionalne borbe mi navijači Dinamo Kijeva nikada nećemo odstupiti od svojih principa i uverenja. Vreme je da stvari nazovete svojim imenima. Naoružani ljudi, bilo pravim oružjem ili informacionim žele da unište Ukrajinu - stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.