DELIJE ĆE DANAS PEVATI U NJEGOVU ČAST: 20 godina je prošlo, ali ga navijači Zvezde nikada neće zaboraviti!
Delije ne zaboravljaju svog druga, Foto: FK Partizan

čuvaju uspomene na druga

DELIJE ĆE DANAS PEVATI U NJEGOVU ČAST: 20 godina je prošlo, ali ga navijači Zvezde nikada neće zaboraviti!

Sever je ceo crveno-beo i Radović Aca njega je deo.

Objavljeno:

Prošlo je tačno 20 godina otkako je sedamnaestogodišnji navijač Crvene zvezde Aleksandar Aca Radović tragično izgubio život na Večitom derbiju.

Sedamnaestogodišnji Aleksandar Radović iz Opova došao je na stadion Partizana da bodri svoje ljubimce na večitom derbiju, ne sluteći da će to biti poslednja fudbalska utakmica kojoj prisustvuje. Tog 30. oktobra 1999. godine u Beogradu se igrao 113. večiti derbi. Mnogo je mladića iz Opova otišlo da gleda taj kobni sto trinaesti “večiti derbi”. Navijači večitog rivala su poslali nekolilo signalnih raketa ka severnoj tribini, a jedna je pogodila Acu. Svi su sa neizvesnošću čekali vest o tome šta se desilo. A vest je bila strašna. Aci nije bilo pomoći.

Maloletni navijač, koji je došao da odgleda fudbalsku predstavu, poginuo je. Posle 20 godina, na današnji dan svi navijači Crvene zvezde iskazuju žal za ovim činom.

I dan danas se na severu nalazi transparent sa njegovim imenom – Sever je ceo crveno-beo i Radović Aca njega je deo. Tako navijači Zvezde odaju počast i oživljavaju sećanje na ovog momka, koji je bez razloga izgubio život. I danas će sever pevati u njegovu čast.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.