PODMUKLA I NELJUDSKA PROVOKACIJA PROTIV BRAĆE SRBA: Ukrajinci ogorčeni zbog antisrpskog pira navijača dva Dinama!
Ambasada Ukrajine je reagovala zbog antisrpskog pira, Foto: Printscreen/Youtube/Ultras Dynamo Kyiv TV

Reakcija Ambasade

PODMUKLA I NELJUDSKA PROVOKACIJA PROTIV BRAĆE SRBA: Ukrajinci ogorčeni zbog antisrpskog pira navijača dva Dinama!

Oni kažu da svako ko skandira protiv Srba i provocira mora da zna da su i oni Srbi

Objavljeno:

Ambasada Ukrajine u Beogradu je duboko ogorčena zbog antisrpskog pira ukrajinskih i hrvatskih navijača na dve evropske utakmice koje su prošle nedelje odigrane u toj zemlji.

Navijači Dinama iz Kijeva i Dinama iz Zagreba su najpre na meču Lige šampiona protiv Šahtjora u Harkovu, a potom u četvrtak na meču Lige Evrope protiv Kopenhagena, uzvukivali antisrpske parole i poklič "Ubij Srbina".

Zbog toga je reagovala ukrajinska ambasada koja je osudila ovakve provokacije i nacionalističko skandiranje uz zahtev da se organizatori uhapse.

- Ambasada Ukrajine je duboko ogorčena provokacionim izjavama protiv bratskog srpskog naroda, koje su zvučale tokom fudbalske utakmice Dinamo Kijev – Kopenhagen 24. oktobra ove godine na stadionu u Kijevu. Ambasada Ukrajine ove neljudske i očigledno ne ukrajinske pozive smatra ne samo antisrpskom već i snažnom antiukrajinskom provokacijom. Ambasada oštro osuđuje ovu podmuklu provokaciju i njene organizatore. Znamo ko ima koristi od stvaranja napetosti između Srba i Ukrajinaca, a policija mora dati jasan odgovor ko je to konkretno organizovao, kao i preduzeti mere za sprečavanje sličnih situacija. Ambasada Ukrajine želi da naglasi, u slučaju takvih izjava protiv Srba, naš odgovor je jasan: svako od nas, svaki saradnik ambasade je u ovom slučaju takođe SRBIN - navodi se u saopštenju ambasade Ukrajine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.