ISPRAVKA: Rusi nisu planirali da puste dron sa natpisom "KOSOVO JE SRBIJA" u Prištini
Dron - ilustracija, Foto: AP/Nati Harnik

NIŠTA OD TOGA

ISPRAVKA: Rusi nisu planirali da puste dron sa natpisom "KOSOVO JE SRBIJA" u Prištini

Upravo na današnji dan pre pet godina, duel Srbije i Albanije u Humskoj je prekinut, jer je Ismail Morina uradio upravo to

Objavljeno: 18:07h

*Napomena: Ovaj članak je ispravljen zbog netačnih navoda da su Rusi planirali da puste dron sa natpisom "Kosovo je Srbija" u Prištini. Izmenjen je deo teksta u kojem se ovo tvrdilo, kao i naslov. Tekst je izmenjen na osnovu analize portala Raskrinkavanje.me

Pojedini prištinski mediji, između ostalih i RTKlive, najavili su da će iznad stadiona Fadilj Vokri, toko meča između selekcije Fudbalskog saveza Kosova i Crne Gore biti pušten dron.

Prema izvorima koje oni prenose, na teritoriju tzv. Kosova ušli su Rusi, koji imaju cilj da tokom utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo iznad stadiona puste bespilotnu letelicu.

Taj dron, navodno, nosio bi zastavu sa natpisom: "Kosovo je Srbija"! Te medijske informacije policija je demantovala, a utakmica je već i počela, a ništa se nije dogodilo.

Upravo na današnji dan pre pet godina, duel Srbije i Albanije u Humskoj je prekinut, jer je Ismail Morina uradio upravo to, pustio dron sa zastavom tzv. velike Albanije, posle čega je utakmica prekinuta.

Naslov izvornog teksta koji je objavila Radio-televizija Kosova glasi:

„Proruski nacista planira (da pusti) dron na utakmici sa Crnom Gorom“.

U tekstu se navode detalji o njemačkom ekstremisti Maiku Muelleu, članu neonacističke partije NDP, aktivisti protiv nezavisnog Kosova i članu organizacije FESK koja agituje protiv kosovske države uz podršku iz Ruske Federacije.

RTK piše da je Mueller došao na Kosovo uoči utakmice i na društvenim mrežama objavio: „Tri, dva, jedan - napad!“.

Policija je istog dana cijelu priču negirala, a incident se na kraju nije ni dogodio.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.