ŽESTOKA ŠORKA MEĐU NAVIJAČIMA: Sve se dogodilo pred utakmicu reprezentacije!
Mađarski navijači, Foto: Printscreen/Hooligans TV

NEMILE SCENE

ŽESTOKA ŠORKA MEĐU NAVIJAČIMA: Sve se dogodilo pred utakmicu reprezentacije!

Uprkos nezapamćenim merama opreza, policija nije uspela da spreči bliski susret domaćih navijača sa gostima

Objavljeno:

Dan pred fudbalsku utakmicu hrvatske i mađarske reprezentacije koja je proglašena kao meč visokog rizika, huligani su napravili haos.

Najpre su oštećena dva stakla na parkiranom praznom kombiju mađarskih registarskih oznaka u Splitu, a popodne je nekoliko osoba pokušalo da napadne dvojicu za koje se pretpostavlja da su mađarski navijači, izvestila je splitska policija.

Tom prilikom niko nije povređen zahvaljujući brzoj intervenciji policijskih službenika. Pet osoba je privedeno.

Kako prenosi index.hr, a prema izjavama svedoka, neredi su počeli u kvartu Gripe dok su se mađarski navijači vraćali sa plaže Bačvice prema mestu gde odsedaju.

Uprkos nezapamćenim merama opreza, policija nije uspela da spreči bliski susret domaćih navijača sa gostima iz Mađarske. Grad je pod blokadom policijskih snaga koje su tekom cele večeri držali na oku Mađare, a mnogobrojni građani i prolaznici su legitimisani.

"Povređen je jedan mađarski navijač. Intenzitet povreda još nije poznat. Privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarski državljanin", rekla je Ana Čepić, portparol PU splitsko-dalmatinske.

Meč Hrvatske i Mađarske igra se ovog četvrtka na Poljudu, a očekuje se da će na stadionu biti oko 1700 navijača iz Mađarske.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.