SKANDAL PRED UTAKMICU ZVEZDA-OLIMPIJAKOS: Delije i Gejt 7 napali prostorije Prajd info centra na Terazijama!
Prajd info centar, Foto: Printscreen/Twitter/Prajd info centar

OVO SE NIJE ZNALO DO SAD

SKANDAL PRED UTAKMICU ZVEZDA-OLIMPIJAKOS: Delije i Gejt 7 napali prostorije Prajd info centra na Terazijama!

Niko nije primetio ovu situaciju do ovog momenta

Objavljeno: 12:35h

Nemile scene dogodile su se na Terazijama pred utakmicu Crvene zvezde i Olimpijakosa, kada je korteo sa Delijama i Gejt 7 prolazio pored Prajd info centra, oaze gej populacije u centru glavnog grada Srbije.

Ova nevladina organizacija objavila je na svom Tviteru skandalozne fotografije i apel na javnost i policiju da ovakve stvari ne bi smele da se događaju.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Navijači Crvene zvezde koji su se okupili na Terazijama danas su napali prostorije Prajd Info Centra iako smo policiju na vreme obavestili da postoji rizik da se tako nešto desi. Policajci koji su bili ispred naših prostorija su se povukli, a oni koji su pratili kolonu okupljenih nisu reagovali na vređanje, šutiranje izloga i pljuvanje, kao ni na gađanje limenkama i staklenim flašama. ⁣Pripadnici MUP koji su nakon ovoga izašli na teren su konstatovali da niko nije povređen i imovina nije oštećena zbog čega odbili su da izvrše uviđaj. Na ovaj način potpuno je ignorisano širenje mržnje i ugrožavanje bezbednosti i upućene pretnje. Ovime su poslali poruku da ne žele da deluju preventivno, da ih zaštita građana ne zanima dok ne bude prekasno. ⁣Zahtevamo odgovornost nadležnih koji su svojim nečinjenjem dozvolili da se desi još jedan napad na Prajd Info Centar.⁣ Napadi na Prajd Info Centar ukazuju da institucije i država moraju da prestanu sa ignorisanjem nasilja huliganskih grupa. Izbegavanjem jasne reakcije, koje je svojevrsna prećutna podrška, ugrožava se bezbednost svih građana Srbije - stoji u saopštenju Prajd Info Centra.

Šta vi mislite o ovome?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.