UHAPŠENI NAVIJAČI CRNO-BELIH: Policija privela vođe sa južne tribine! U sve je umešana i mafija!
Fudbalska lopta/Ilustracija, Foto: crvenazvezdafk.com

AKCIJA POLICIJE

UHAPŠENI NAVIJAČI CRNO-BELIH: Policija privela vođe sa južne tribine! U sve je umešana i mafija!

Posle istrage, uhapšene su vođe

Objavljeno:

Italijanska policija uhapsila je 12 vođa navijača Juventusa, vođa svih grupa sa južne tribine koji se terete za iznudu, pranje novca i nasilje.

Šampiona Serije A su navijači ucenjivali godinama kako bi dobili karte za mečeve u zamenu da održavaju red na tribini i kako ne bi izazivali nerede. U sve je umešana i kalabrijska mafija pa je Stara dama bila u stalnom strahu. Niko ne želi sukobe i nerede, pošto Juventus sada ima moderan stadion što je marketing na visokom nivou, a karte za utakmice su veoma skupe.

Sada je čelnicima torinskog kluba dojadilo pa su odbili da distribuiraju karte preko ULTRAS-a i sve su prijavili policiji. Posle istrage, uhapšene su vođe, a sada je u toku potraga za regionalnim distributerima karata, koji su u ime grupa "Viking", "Drughi", "Nucleo" i ostalih prodavali karte u drugim gradovima i na taj način ostvarivali profit. Trenutno je istraga usmerena na Milano i okolinu, Mantovu, Peskaru i Đenovu gde Juventus takođe ima veliki broj navijača, a očekuje se da će biti proširena na jug Italije, gda je takođe veliki broj fanova. Karte na regularan način mogu da se kupe preko članstva u navijačkim grupama koje nisu povezane sa južnom tribinom i koje klub zvanično priznaje. Čak i u Beogradu postoji udruženje navijača Juventusa čiji članovi idu na utakmice Stare dame.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.