NAVIJAJ! DELIJE U ČAST MIRKA TALIJANA: Navijači Zvezde posvetili legendi Severa koreografiju protiv Jang Bojsa!
Koreografija Delija posvećena Mirku Talijanu, Foto: Espreso

Veličanstveno

NAVIJAJ! DELIJE U ČAST MIRKA TALIJANA: Navijači Zvezde posvetili legendi Severa koreografiju protiv Jang Bojsa!

On je preminuo na dan kada su crveno-beli igrali revanš protiv Kopenhagena

Objavljeno: 21:41h

Navijači Crvene zvezde su ponovo priredili fantastičnu koreografiju na početku revanš meča protiv Jang Bojsa u plej-ofu za Ligu šampiona.

Osim što je bila posvećena igračima i navijačima kojim se šalje dodatna podrška u utakmici godine, ona je bila posvećena i preminulom legendarnom navijači i kultnom liku sa severne tribine Mirku Talijanu.

Koreografija Delija na početku meča Zvezda - Jang Bojs
Koreografija Delija na početku meča Zvezda - Jang Bojsfoto: Espreso

U centru je bio njegov lik sa megafonom, što simboliše to da je on prvi koji je doneo ovaj rekvizit na tribinu i vodio navijanje preko njega.

Sa strane su bile crveno-bele linije kao impulsi, koji simbolišu čuvenu sintagmu kojom Delije opisuju svoju ljubav prema Zvezdi - Linija života.

Mirko Talijan je preminuo na dan kada je Zvezda igrala revanš protiv Kopenhagena, a do svog poslednjeg dana je bio uz voljeni klub, čak je i dolazio na stadion uz pomoć Hitne pomoći samo kako bi na kratko osetio atmosferu.

Mirko je bio jedan od prvih vođa Zvezdinog severa, ultras pionir, pripadnik "stare garde" i čovek koji je stekao duboko poštovanje svakog ko je na tribini značio nešto, i naravno celokupnog crveno-belog navijačkog korpusa, ali i ostalih domaćih ultras grupacija.

Davnih dana, sedamdesetih i osamdesetih godina, Mirko je predvodio navijače Zvezde. Prvi je, prema sopstvenom priznanju uveo megafon kao nezaobilazan rekvizit u organizaciji navijanja, a među prvima je tih dana učinio ono što se danas čini nemogućim - sa obeležjima Zvezde ušao je na tribinu sa Partizanovim navijačima.

Bilo je to u vreme kada su fudbaleri Zvezde kao domaćini svoje utakmice igrali na tadašnjem JNA.

U svakom poledu, Mirko je bio jedinstvena pojava na navijačkom nebu, a u nastavku pročitajte jedan od retkih intervju Mirka Talijana, za 24online.info, u kome je, pored gorepomenutih doživljaja, izdvojio još neke nezaboravne momente svog burnog i nimalo lakog života.

- Da nisam borac odavno bih otišao - tako je pričao Mirko Talijan, koji je bio suočen sa mnogim problemima. Ipak on je uvek nalazio razlog da se raduje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.