TRUJIĆ JE SAMO JOŠ JEDAN U NIZU! Kada srpski "navijači" uzmu pravdu u svoje ruke, šamaraju, pesniče i vade pištolje! (VIDEO)

Nije lako kod nas

TRUJIĆ JE SAMO JOŠ JEDAN U NIZU! Kada srpski "navijači" uzmu pravdu u svoje ruke, šamaraju, pesniče i vade pištolje! (VIDEO)

Paljenje lokala, napadi hladnim oružjem, pretnje fizičkim nasiljem... Nije lako biti fudbaler u našoj zemlji

Objavljeno:

Odavno kruže priče da u pojedinim sportskim udruženjima navijači imaju poslednju reč i da se nedodirljivi. Često se dešava da upravo oni pomisle da je na njima da sprovode red i zakon u svojim klubovima, i to na ekstreman i brutalan način, i niko ne može da ih spreči u tome. Takvi slučajevi uglavnom ostanu nekažnjeni.

A, nešto slično dogodilo se i na gostovanju Vojvodine Ružomberoku u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, gde su Novosađani poraženi i morali su da se oproste od daljeg takmičenja. Posle tog meča, navijači su ušli u svlačionicu i napali Nikolu Trujića...

SKANDAL U VOJVODINI: Navijači tukli igrača posle ispadanja od Ružomberoka! Naveo i imenom i prezimenom ko je to uradio! Dobacivali su im - čamugo, tukli ih na ulici i po klubovima: Strani sportisti koji su imali frku u Srbiji! (FOTO)

Od početka 21. veka se ova moda širi kao zaraza po našoj zemlji i postaje svakodnevnica, a skoro da ne prođe ni jedna sezona a da navijači ne uzmu "pravdu" u svoje ruke. Podsetimo se kako to izgleda Srbiji! 1. Žarko Udovičić - 2015. godina Fudbaler Novog Pazara je imao stravično iskustvo sa navijačima tog kluba. Na utakmici sa Radom je promašio penal što je izazvalo bes simpatizera njegovog tadašnjeg kluba. Oni su posle utakmice upali u svlačionicu i repretirani pištolj, uz psovke i uvrede, prislonili levom beku na glavu.

- Sećam se događaja do poslednjeg sekunda. Prvi navijač pitao me je jesam li namestio utakmicu, jesam li to uradio u dogovoru sa upravom kluba. Rekao sam mu da od toga nema ništa, da sam to radio, ne bih bio tu gde sam. Isto me je pitao i drugi navijač, treći je izvukao pištolj, repetirao ga i uperio pravo u mene - rekao je tada Udovičić. 2. Radnički Kragujevac - 2014. godina Grupa huligana je upala u svlačionicu ekipe sa "Čika Dače" dače koja je tih dana bila u štrajku. Igračima je prećeno da će biti pretučeni i izbodeni ukoliko ne obustave protest, a fudbaler Vuk Sotirović je ošamaren pošto je navijače opomenuo zbog vulgarnog rečnika. Štrajk je tokom tog dana obustavljen.

- Sramota da tako priča, on je navijače doveo u klub! Pogotovo tvrdnja da me je udario u grudi, a ne u lice?! Sve i da jeste, valjda bi trebalo da se zapita - odakle navijaču pravo da ničim izazvan deli pravdu u klubu. Nema veze… 30 igrača je sve videlo, nekolicina posvedočila u policiji. Misiju sam ovde završio, raskinuću danas ugovor s Radničkim - rekao je tada Sotirović. 3. Marko Šćepović - 2013. godina Posle kraja utakmice Partizana i Ludogoreca, jedan od vođa "Grobara" je sišao sa tribine i skinuo kapitensku traku Marku Šćepoviću, koji je tada bio u sukobu sa navijačima zbog slabih partija.

- Jednostavno sam osetio obavezu da dam traku navijačima koji su godinama uz nas. Kada mi je prišao uopšte se nisam uplašio i predao sam mu traku jer sam jednostavno tako osetio - izjavio je nekadašnji napadač "crno-belih". 4. Crvena zvezda - 2013. godina Ekipa sa "Marakane" je loše počela sezonu i u šestom kolu su izgubili od ekipe Voždovca rezultatom 1:0. Taj poraz je je izazvao revolt kod "Delija" i posle meča su igrači slušali brojne uvrede sa tribine. Posle toga su bili prinuđeni da predaju dresove jer su simpatizeri smatrali da fudbaleri nisu dostojni boja slavnog kluba.

- Sramota je za igrače da im neko naredi da bace dresove. Sa druge strane, razočarali su navijače i oni su hteli na neki način da ih kazne i ponize. Bili su i sami razočarani, pa su prihvatili naredbu - izjavila je legenda kluba Dragoslav Šekularac. 5. Lazar Marković - 2012. godina Igrači Partizana po običaju idu do južne tribine kako bi se zahvalili navijačima na podršci. Posle meča sa Slobodom, koji je završen rezultatom 0:0, ispred juga ih je sačekala nezadovoljna grupa simpatizera koja je preskočila ogradu i sišla na atletsku stazu. Jedan od njih je ošamario 18-godišnjeg fudbalera.

- Neće to uticati na moj rad, to se dogodilo zbog nervoze posle neuspeha i ne bojim se da će se ponoviti - rekao je krilni igrač. 6. Vladimir Stojković - 2010. godina Bivši golman dva najveća srpska kluba se našao na meti navijača pre utakmice naše reprezentacije protiv Italije u Đenovi. Huligani su upali u autobus u kojim su se igrači dovezli do stadiona "Luiđi Feraris" noseći upaljene baklje, ali u zaštitu čuvara mreže stali su Nikola Žigić i Dejan Stanković i tako sprečili linč.

- Nikada mi nije bila namera da bilo koga provociram ili radim bilo šta slično. Ipak, valja imati u vidu da sam u Đenovi pogledao smrti u oči - rekao je Stojković. 7. FK Rad - 2005. godina U restoranu "Lotrek" na stadionu tima sa Banjice je postavljen požar tako što su dva maskirana mladića sa obelžijima kluba uletela u lokal i počela da polivaju benzinom pod i stolove uz poruku - "pozdravite gazde". Restoran je za svega nekoliko sekundi planuo i pričinjena je materijalna šteta od 100.000 evra. Navijači su, navodno, bili nezadovoljni rezultatima ekipe.

- To je ekstremna grupa navijača. Oni su pred utakmicu pretili igračima da žele pobedu. Ovim gestom, međutim, vratili su klub na period pre četiri godine kada je klub bio u krizi. Voleo bih da pravi navijači, koji su u velikoj većini, to shvate. Čisto sumnjam da će oni biti uhapšeni, jer puno je zla i nije lako izboriti se protiv toga - kazao je Ranko Stojić, prvi čovek kluba. 8. Marjan Marković - 2005. godina Nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde je zapaljen automobil "Pežo 206" na zimu 2005. godine. Desni bek je tih dana odbijao da produži saradnju sa "crveno-belima", a navodno je odgovornost za ovo delo pripala ekstremnim "Delijama".

- Marjan Marković mi se javio i zatražio da ga oslobodim obaveza - kratko je prokomentarisao tadašnji trener Ratko Dostanić. 9. Crvena zvezda - 2008. godina Avgust mesec 2008. godine je bio jako turbulentan na u Ljutice Bogdana. Navijači su prvo uleteli na trening "crveno-belih" na kom su postrojili igrače. Ognjen Koroman se prilikom te situacije smejao i gestikulirao, pa mu je jedan navijač opalio šamar.

Nekoliko dana posle "Delije" su oštetile 13 automobila fudbalera i ostavile poruku - "vaše glave su sledeće". 10. Crvena zvezda - 2013. godina Posle serije loših rezultata oštećeno nekoliko automobila fudbalera Crvene zvezde na parkingu ispred stadiona. U nekoliko vozila simbolično ubačeni šamponi, pošto su se igrači nekoliko dana ranije oglasili saopštenjem u kojem su naveli da nemaju para ni za šampone.

- Nažalost, prvotimci Crvene zvezde su često bez osnovnih uslova za rad, počev od loših terena za trening, koji se ne održavaju jer nema para za servis mašina i nabavku goriva, pa do uslova u svlačionici kad često nema sredstava za kupovinu leda ili čak i šampona i sličnih potrepština - pisalo je u saopštenju. (Vladimir Šuster)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.