RASPISANA POTERNICA ZA VOĐOM NAVIJAČA: Tukao, šikanirao i iživljavao se na nesrećnom mladiću!
Dejan Kostić Dela vođa navijača Borca iz Banja Luke, Foto: Printscreen/Youtube

Potraga za Dejanom Kostićem

RASPISANA POTERNICA ZA VOĐOM NAVIJAČA: Tukao, šikanirao i iživljavao se na nesrećnom mladiću!

Dejan Kostić Dela nije bio na mestu stanovanja kada je policija došla da mu preda rešenje za produženje pritvora

Objavljeno: 08.07.2019. 15:31h

Za vođom navijača Borca iz Banja Luke i članom Skupštine tog istog kluba Dejanom Kostićem Delom raspisana je potjernica, jer je nestao nakon što mu je ponovo određen pritvor.

"Dela" je bio uhapšen zbog nasilničkog ponašanja, jer se snimao dok je tukao i maltretirao mladiće u Banjaluci i tada mu je određen jednomesečni pritvor.

Nakon isteka Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je da mu se produži pritvor, međutim, sudija Osnovnog suda je odbio taj predlog i krajem maja pušten je na slobodu.

Na ovu odluku odmah se žalio postupajući tužilac i njegova žalba je uvažena i Kostiću je ponovo određen pritvor.

Međutim, kada su došli da mu uruče rešenje o produženju pritvora, policajci nisu pronašli Kostića, jer je on, kako tvrdi pomenuti list, u međuvremenu pobegao.

U Osnovnom sudu u Banjaluci potvrdili su za "Blic" da je za Delom raspisana poternica.

- Osnovni sud Banjaluka po izričitim uputama Okružnog suda u Banjaluci u dva ukidna rešenja, produžio je pritvor osumnjičenom Dejanu Kostiću. Rešenjem od 19. juna njemu je produžen pritvor na još mesec dana - rekli su u sudu, piše pomenuti list.

Oni su dodali da su za Kostićem 24. juna raspisali centralnu poternicu, s obrziom da osumnjičenog nisu mogli pronaći na prijavljenoj adresi.

Neimenovani izvor "Euro Blica" tvrdi da je Kostić verovatno imao informaciju da će mu biti određen pritvor, pa je iskoristio to što je bio na slobodi da pobegne i sakrije se od policije.

Kostić je uhapšen krajem aprila ove godine nakon što su se na društvenim mrežama pojavili veoma uznemirujući snimci na kojima se vidi kako maltretira dvojicu mladića.

Tome je prethodio sukob koji je Dela imao u jednom kafiću u Banjalučkom naselju Starčevica i zbog toga mu je uručen prekršajni nalog.

Nakon toga Kostić odlazi u kafić gdje pronalazi konobara kojeg je ugurao u toalet. Tu je snimao kako ga tuče, vređa i maltretira, te ga u jednom trenutku hvata za vrat i davi. Odmah posle toga pojavio se i drugi snimak.

Na ovom snimku se vidi da na suvozačevom mestu u Delinom vozilu sedi mladić koji odgovara na njegova pitanja o tome šta se dešavalo u tom kafiću. Ovaj mladić priča da je Dela, kada je ušao u kafić, udario jednog od gostiju, a da ga je zatim drugi gađao flašom.

Te osobe, koje su se sukobile sa njim, su zatim pobegle i prijavile da ih je Kostić napao.

Na Delina pitanja, ovaj uplašeni mladić odgovara da je Kostić uvek pomagao klincima i da ih je štitio, a da su ovi sa kojim se potukao maltretirali i tukli te klince i "vodili ih da duvaju". Na ovom snimku se vidi i kako Dela tuče mladića, a na kraju mu kaže: "Da si malo stariji, otkinuo bih ti glavu".

Nakon objavljivanja snimka reagovala je policija i uhapsila Delu.

Posle toga na internetu su se pojavili snimci u kojima se pruža podrška Deli.

 

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs / Euro Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media