OGLASILI SE NAVIJAČI: Sa svih strana grmi zbog mesta odigravanja finala!
Navijači ne žele da putuju u Azerbejdžan, Foto: Printscreen/Youtube

BESNI SU

OGLASILI SE NAVIJAČI: Sa svih strana grmi zbog mesta odigravanja finala!

Izrazili su žaljenje zbog situacije i obećali da će da ulože napor u rešavanje problema

Objavljeno:

UEFA je saopštila da radi na “pronalaženju jeftinijih rešenja” za navijače Čelsija i Arsenala koji moraju da putuju u Azerbejdžan, na finale Lige Evrope.

Pristalice londonskih timova su kritikovali odluku da utakmica bude odigrana u Bakuu zbog ograničenog broja avionskih letova i hotelskih kapaciteta. Za jedan od retkih letova iz Londona ka prestonici Azerbejdžana povratna avionska karta košta oko 1.000 funti.

Navijači Čelsija
Navijači Čelsija foto: EPA/Sean Dempsey

U pismu koje je upućeno Arsenalu, čelnici UEFA izrazili su žaljenje zbog situacije i obećali da će da ulože napor u rešavanje problema. Iz uprave Tobdžija upitali su kako je Evropska fudbalska unija izabrala Baku, koji je pet i po sati direktnim avionskim letom udaljen od Londona.

Navijači Arsenala
Navijači Arsenala foto: AP/Matt Dunham

Odluka da Baku bude domaćin finala Lige Evrope doneta je u septembru 2017. godine, kada je tadašnji izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis bio član Izvršnog komiteta UEFA. U konkurenciji za domaćina, tada je bio i Istanbul. Finalna utakmica Lige Evrope u kojoj će se sastati londoski rivali Arsenal i Čelsi na programu je 29. maja na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.