OVAJ ČOVEK JE TUKAO NAVIJAČA ZVEZDE, DOK GA POLICAJAC DRŽI: On je inspektor i sin bivšeg agenta službe bezbednosti!
Marko Lazović, službenik Sektora kriminalističke policije Crne Gore, tuče navijača Zvezde, Foto: Printscreen/Dailymotion

Policija potvrdila

OVAJ ČOVEK JE TUKAO NAVIJAČA ZVEZDE, DOK GA POLICAJAC DRŽI: On je inspektor i sin bivšeg agenta službe bezbednosti!

Otkriven je identitet čoveka u kožnoj jakni koji pritrčava i udara pristalicu Zvezde prilikom izbacivanja iz "Morače"

Objavljeno:

Marko Lazović, službenik Sektora kriminalističke policije Crne Gore, tukao je navijača Crvene zvezde dok ga je drugi inspektor u civilu držao.

Do tog saznanja su došle "Vijesti", a identitet policajca u civilu koji tuče pristalicu beogradskog kluba koji se ušunjao u dvoranu "Morača" na treću utakmicu finala plej-ofa ABA ligec, potvrdila je i Uprava policije.

- Izjava policijskog službenika M.L, koji je angažovan u Sektoru kriminalističke policije, a koju je dao na okolnosti navedenog događaja, i snimak su dostavljeni Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije na dalje postupanje - odgovor je Uprave policije Crne Gore.

Jedan od snimaka koji je zgrozio javnost nakon treće utakmice između Budućnosti i Zvezde u borbi za titulu prvaka ABA lige i plasman u Evroligu, jeste onaj kada ispektor u civilu izvodi "uljeza" iz hale dok navijači domaćeg tima pritrčavaju i udaraju ga, da bi na kraju kod samog ulaska u tunel pritrčao čovek u kožnoj jakni i besomučno počeo da ga udara pesnicama u glavu.

Taj čovek je dakle Lazović, koji je inače sin Zorana Lazovića, bivšeg dugogodišnjeg agenta Agencije za nacionalnu bezbednost.

"Vijestima" je nedavno rečeno da je za Lazovića spremno jedno od novih mesta pomoćnika direktora Uprave policije.

On bi trebalo da bude pomoćnik za “specijalni odsek”, odnosno za najteža krivična dela organizovanog kriminala i korupcije koje istražuje više sektora UP - od organizovang kriminala, kriminalistike, do privrednog kriminala.

To je za policijske službenike iznenađenje jer prethodnih godina nije spadao u krug operativaca sa kojim je direktor UP Veselin Veljović sarađivao, ali ni u osobe od poverenja bivšeg šefa ANB-a i sadašnjeg premijera Duška Markovića.

Sa bivšim kolegom Duškom Golubovićem, Lazović je važio upravo za one koje su opstruirale Veljovića i Markovića.

Opozicioni poslanici, uglavnom Nebojša Medojević, više puta su ih u Skupštini pominjali kao osobe iz takozvanog “Grand klana”, umešane u nezakonite poslove. Medojević je zbog toga prošle godine pozivan i u Tužilaštvo.

Lazović i Golubović su krajem aprila 2015. napustili ANB sa još 70 kolega koji su penzionisani pod povoljnim uslovima. Zvanični razlog bilo je podmlađivanje kadra zbog priprema za članstvo u NATO, a u stvari je tada služba očišćena od kompromitovanih kadrova.

Dvojica operativaca, navodno, tada nisu pristali na penzije, već su potpisali sporazumni raskid radnog odnosa kako bi mogli opet da se vrate u državnu službu.

Lazovićevo ime je došlo u žižu javnosti pre devet godina kada je objavljen snimak sa svadbe Ro­žaj­ca Sa­fe­ta Ka­li­ća. ANB je ta­da sa­op­šti­la da je bio službe­no jer su ta­mo bi­li broj­ni pri­pad­ni­ci kri­mi­nal­nog mi­ljea iz re­gi­o­na.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.