GOLMAN OGLUVEO OD TOPOVSKOG UDARA: Vatreno ludilo na tribinama u Švedskoj, kao Nova godina usred februara!
Bakljada u Geteborgu, Foto: Printscreen/Twitter

UŽAS

GOLMAN OGLUVEO OD TOPOVSKOG UDARA: Vatreno ludilo na tribinama u Švedskoj, kao Nova godina usred februara!

Pirotehničke scene su se odigrale u drugom poluvremenu pri rezultatu 0:0

Objavljeno:

Fudbaleri AFK i GAIS-a sastali su se prvi put posle sedam godina, ali gradski derbi u Geteborgu je trajao samo 45 minuta pošto je duel prekinut.

Za sve su krivi navijači koji su napravili haos. Oni su palili baklje, leteli su topovski udari i ispaljivane rakete u nebo.

Na teren je uletela raketa veličine limenke blizu golmana GAIS - a Marka Johansona koji sada ima problema sa sluhom.

- Glava me užasno boli, još uvek mi zvoni u ušima. Uplašio sam se. Prvo sam mislio da se pale obične bengalke na tribinama, da nema opasnosti, ali onda sam video da pada nešto veličine limenki. Pomislio sam: "S*anje, što je ovo?" Nakon toga je palo pokraj mene, refleksno sam krenuo da trljam desno uho. Nikada nisam video nešto ovako, kao Nova godina na terenu - rekao je golman GAIS-a.

Pirotehničke scene su se odigrale u drugom poluvremenu pri rezultatu 0:0 pa glavni sudija nije imao drugog izbora osim da povuče igrače u svlačionicu. Više od sat vremena je trajao sastanak predstavnika klubova, policije i sudija na kome se odlučivalo da li da se meč nastavi i na kraju izvećali da ne može da se garantuje sigurnost i da se utakmica prekida.

- Ovo je najveća bakljada koju smo videli, a u svemu je stradao golman GAIS-a koji više ne čuje baš dobro... Puklo je jako blizu njega. Nemamo sportske uslove za nastavak utakmice. Igrači su hteli da igraju, navijači su čekali nastavak, ali morali smo da donesemo ovakvu odluku - rekao je delegat meča.

Prema pretpostavkama navijači su pirotehniku sakrili na tribinama pre utakmice, a klubovi su na svojim službenima internet stranama objavili da će meč da bude nastavljen u utorak u 14 sati pred praznim tirbinama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.