POLICIJA UPALA U TAJNO SKROVIŠTE BED BLU BOJSA: Pavelić, Hitler, kukasti krstovi, palice, šipke, bombe, baklje...
Na zidovima prostorija obiluju ispisana ustaška obeležja, Foto: Printscreen

Svašta su našli

POLICIJA UPALA U TAJNO SKROVIŠTE BED BLU BOJSA: Pavelić, Hitler, kukasti krstovi, palice, šipke, bombe, baklje...

Izgleda kao da su se spremali za rat na ulicama Zagreba

Objavljeno:

U Zagrebu je u nedelju odigran "Vječni derbi" između Dinama i Hajduka, a policija je akcijom koju je sprovela pre, za vreme i posle utakmice, rekli bismo, sprečila pravi pokolj na ulicama, ako je suditi po onome što je zaplenila.

Pripadnici organa reda i zakona u Hrvatskoj su uhapsili 20 osoba za koje se verovatno sumnjalo da bi mogli da izazovu nerede, ali to je još i najmanji problem, jer je iznenađenje usledilo kada su upali u tajno skrovište Bed Blu Bojsa.

U jednom, da tako kažemo podrumu, pronađen je pravi set naoružanja, kako za samu utakmicu, tako i za sukob sa Torcidom, koji je očigledno bio planiran.

Policija je prilikom upada zaplenila veliki broj palica, francuskih pendreka, metalnih šipki, spremljenih za tuču, veliku količinu baklji, dimnih bombi i topovskih udara, ali i toki-vokije, fantomke, noževe, pa čak i metke za oružje.

Bed Blu Bojsi su spremili naoružanje kao za rat
Bed Blu Bojsi su spremili naoružanje kao za rat foto: Printscreen

Sumnja se da je sve to bilo pripremljeno za napad na goste iz Splita.

Osim ovog arsenala oružja zgražavanje javnosti u regionu izazvali su i brojni grafiti i natpisi koji su snimljeni na zidovima prostorija Bed Blu Bojsa, a koji obiluju fašističkim i ustaškim motivima.

1 / 8 Foto: Printscreen

Tako su na nekoliko mesta ispisana imena Hitlera i Ante Pavelića, iscrtani su kukasti krstovi, kao i obeležja trupa fašističke Nemačke.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.