ENGLESKA ODAVNO NIJE VIDELA OVAKVO DIVLJANJE HULIGANA: Lomili sve pred sobom na utakmici juniorskih timova!
Navijači Stouka su napravili neviđeni haos na utakmici juniorskog tima, Foto: Printscreen/Youtube/The Away Ends

10 godina nije zabeležen takav incident

ENGLESKA ODAVNO NIJE VIDELA OVAKVO DIVLJANJE HULIGANA: Lomili sve pred sobom na utakmici juniorskih timova!

Policija je za sada uhapsila 11 izgrednika, ali se očekuju nova privođenja

Objavljeno:

Jedan od najvećih huliganskih ispada u Engleskoj u poslednjih deset godina dogodio se na utakmici juniorskih timova Port Vejla i Stouka u meču Čekatrejd trofeja.

Navijači gostujućeg tima stigli su na stadion Port Vejla spremni da izazovu žestoke nerede i haos, a policija je imala pune ruke posla.

Oni su pravili haos kako na samom stadionu, tako i na okolnim ulicama, i pričinjena je ogromna materijalna šteta, a za sada je privedeno 11 huligana, dok se očekuje još veći broj uhapšenih.

Ovaj lokalni derbi je prvi put igran još od 2002. godine, a navijači raspoloženi za divljanje videli su ovo kao idealnu priliku. Policija Strafordšira je sama potvrdila da je ovo bio najveći huliganski čin sa kojim su se susreli u poslednjih 10 godina.

Oko 4.000 pristalica Stouka je izazvalo nerede na stadionu, lomili su stolice, gađali kovanicama i flašama, ubacivali baklje i dimne bombe, a potom su prešli na unutrašnje prostorije stadiona u lomili prozore i sve što im je palo pod ruku.

Oko 180 policajaca raspoređenih na ovom meču nije bilo dovoljno da obuzda ratoborne navijače, a jedan redar je hospitalizovan nakon što je pogođen odlomljenom stolicom bačenom sa tribina.

- Ponašanje navijača koji su bili smešteni na sektoru za goste je neprihvatljivo i želim da uverim sve da će biti preduzete sve mere da izgrednici odgovaraju za počinjena dela - izjavio je predstavnik policije Stafordšira Vejn Džons.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.