NOVI BIZARNI DETALJI FIRIĆEVE SMRTI: Otkrivena prava istina pogibije huligana, ali i cela pozadina priče!
Ante Firić, Foto: Profimedia

UŽAS

NOVI BIZARNI DETALJI FIRIĆEVE SMRTI: Otkrivena prava istina pogibije huligana, ali i cela pozadina priče!

Na Splićanina je prvo naleteo vozač Hjundaija, potom ga je udario Citroen, koji ga je i usmrtio, a preko njega je zatim prešla i vozačica Korse

Objavljeno: 18:38h

Dva dana nakon pogibije Splićanina Ante Firića (27) na auto-putu A3 u smeru prema Zagrebu u javnost izlaze novi bizarni detalji koji su prethodili tragičnom događaju.

Prema izvorima 24sata.hr, Firić je kobnog jutra s prijateljima krenuo iz Zagreba prema Osijeku. Tamo je jedan od njih imao dogovor za kupovinu polovnog automobila.

No, Firić je poginuo na delu auto-puta prema Zagrebu.

Ante Firić
Ante Firić foto: Beta/Branislav Božić

Kako se našao u smeru suprotnom od onoga kojim se kretao, korak po korak rasvetljavali su istražitelji. Iz Zagreba su krenuli još 4 sata pre toga. Ubrzo je Firić počeo da stvaraa probleme, zbog čega su stali na benzinskoj pumpi Ina-Ježevo jug, u smeru Osijeka, tvrde dobro obavešteni izvori.

Firić je, kako saznaju hrvatski mediji, nastavio da divlja i na pumpi, zbog čega su radnici zatražili policijsku intervenciju.

U utorak u 4.15 sati zagrebačka policija dobila je dojavu o muškarcu koji pravi probleme na pumpi. Reč je o krupnom i jakom mladiću kog ne uspevaju da smire ni njegovi prijatelji ni radnici.

Policija šalje patrolu, koja dolazi na benzinsku, legitimiše mladiće, među kojima je i Firić, ali do njihovog dolaska se on već smirio i radnici više ne traže intervenciju. Budući da nisu utvrdili nikakav prekršaj, policajci odlaze, a za Firića i njegove prijatelje započinje prava drama.

On opet počinje da galami i želi da ode u nepoznatom smeru. Prijatelji pokušavaju da ga spreče, ali je uspeo da im se otrgne, pa je nestao u mraku. Oni odlaze verovatno ni ne pomišljajući da će se Firić vratiti na auto-put pešaka.

Oko 5.05 policija dobija više dojava vozača da dezorijentisani muškarac trči po auto-putu. Jedna od dojava, između ostalog, bila je da je reč o migrantu koji se posvađao s taksistom oko plaćanja. Videli su ga i vozači šlepera koji su kočenjem izbegavali da ga udare. Firić je navodno više puta prelazio ogradu s jedne strane na drugu. Ogradu je sigurno prešao najmanje jedanput jer kako bi se inače našao na putu u smeru suprotnog od onoga kojim se kretao.

Ante Firić
Ante Firić foto: Beta/Branislav Božić

U nekom trenutku, neposredno pre smrti, Firić je, čini se, shvatio da zapravo treba da bude u smeru prema Osijeku te je krenuo da trči prema ogradi od zaustavne trake. Nalazio se na neosvetljenom dijelu auto-puta u vreme pre svitanja, a preglednost puta smanjivala je i magla. U takvim uslovima vrlo slabe vidljivosti na neopreznog pešaka na 58. kilometru auto-puta prvo je naleteo vozač (58) Hjundaija iz Ivanić Grada. Njemu je pešak došao s desne strane. Pokušao je da ga izbegne, ali ništa. Teško povređeni pešak pokušao je puzajući da se dokopne druge strane puta, no u tom trenutku nailazi Citroen ljubljanskih registracija. U njemu je uz vozača (31), inače državljanina BiH, bio i suvozač (38). Udar je bio toliko jak da je Firića usmrtio i njegovo telo odbacio na zaustavni trak, dok je Citroen završio na travi na krovu. Poslednja je naišla vozačica (37) u Opel Korsi kutinskih registracija.

- Ja sam naišla oko 5.15 sati. Policija je od 5.05 imala dojavu da se neko kreće po auto-putu. Zbog čega ga ranije nisu zaustavili i sprečili da se ovo dogodi? - uzrujano je govorila.

Dodaje da je sama morala da zove Hitnu pomoć jer je putniku iz Citroena krvarila glava.

- Hitnoj je trebalo oko 20 minuta da dođe iz Ivanić Grada - kaže vozačica. Objašnjava da je vozila levom trakom jer je preticala kamion.

Sve o tragično preminulom, kao i detalje oko njegovog učešća u tuči na Jugu stadiona u Humskoj prošlog decembra možete da pročitate OVDE.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.