UHAPŠEN NAVIJAČ PARTIZANA ZBOG HAOSA U BETON HALI: Otkriveno ko stoji iza divljačkog napada na obezbeđenje i goste!
Iza brutalnog napada u Beton hali se krije sukob frakcija Grobara, Foto: Dado Đilas

Rasvetljuje se incident

UHAPŠEN NAVIJAČ PARTIZANA ZBOG HAOSA U BETON HALI: Otkriveno ko stoji iza divljačkog napada na obezbeđenje i goste!

Prvi osumnjičeni je navodno pripadnik navijača Partizana i on je lišen slobode, a odbio je saradnju sa istražnim organima

Objavljeno:

Miloš H. (25), navijač Partizana, koji je odranije poznat policiji, uhapšen je u utorak zbog sumnje da je u noći između subote i nedelje sa grupom huligana učestvovao u napadu na obezbeđenje kluba "Komitet" u Beton hali.

Miloš H. je, kako se sumnja, bio u grupi od dvadesetak huligana, koji su identifikovani i čije se hapšenje ubrzo očekuje, saznaje "Kurir".

- On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilničkog ponašanja. Sumnjiči se da je, zajedno sa više osoba koje su identifikovane, pretukao nekoliko ljudi i polomio inventar u jednom beogradskom ugostiteljskom objektu. Policija intenzivno traga za ostalim učesnicima ovog događaja, koji su identifikovani - potvrdio je MUP u saopštenju.

I ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je u utorak da se očekuje da i ostali vinovnici napada uskoro budu uhapšeni.

Nebojša Stefanović je poručio da će svi huligani biti pohapšeni
Nebojša Stefanović je poručio da će svi huligani biti pohapšeni foto: Marina Lopicic

Kako je "Kurir" pisao, sumnja se da iza vandalskog napada stoji grupa huligana, najverovatnije navijača Partizana, i to zbog sukoba oko poslova obezbeđenja.

- Na osnovu snimaka sa sigurnosnih kamera okolnih objekata, ali i izjava brojnih svedoka koji su te noći bili u tek otvorenom noćnom klubu, huligani, koji su maskirani i naoružani bejzbol palicama uleteli u lokal u kom je bilo oko 200 gostiju, brzo su identifikovani - kaže izvor "Kurira" iz istrage.

Kako otkriva, uhapšeni Miloš H. odbio je da sarađuje sa istražiteljima i otkrije šta je bio motiv da te noći grupa maskiranih napadača upadne u lokal i razbije sve što im se nađe podruku.

Napad se dogodio u novotvorenom klubu 'Komitet
Napad se dogodio u novotvorenom klubu "Komitet" kod Beton hale foto: Aleksandar Jovanović Cile

Međutim, spekuliše se da je pozadina demoliranja kluba sukob oko poslova obezbeđenja između dve frakcije Grobara i njihovih vođa, a koji navodno obezbeđuju veliki broj noćnih klubova.

- Trenutno primat u tim poslovima, kada je prestonica u pitanju, drže navijači Partizana, i ovo nije prvi sukob među njima. Jedna njihova grupa počela je da gubi uticaj, prvo na tribinama, a onda i u ovim unosnim poslovima. Sumnja se da je sukob upravo i izbio zbog toga što nisu uspeli da dobiju posao da obezbeđuju novi klub na atraktivnoj lokaciji - kaže izvor Kurira.

On dodaje i da su svedoci izjavili da su se huligani, od kojih su neki bili maskirani, ponašali kao vojska.

Grobari su podeljeni u tri odvojne frakcije koje su u sukobu
Grobari su podeljeni u tri odvojne frakcije koje su u sukobu foto: Espreso

- Očigledno je da je napad, koji je trajao oko dva minuta, bio dobro organizovan i da ga je neko predvodio - kaže sagovornik Kurira.

Miloš H., koji je navodno navijač Partizana, odranije je poznat policiji. On je u oktobru 2016. bio proteran iz Republike Srpske, zajedno sa grupom navijača koji su, kako se sumnjalo, došli dan pre lokalnih izbora u Prnjavor kako bi izazvali incidente. Među uhapšenima, kako su mediji preneli, tada je bio i Dragan Đurđević, vođa navijačke grupe Grobara, koji je 2009. bio hapšen zbog pretnji novinarki Brankici Stanković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.