ITALIJANI PREPLAŠENI ZBOG PROŠLOSTI: U Napulju se priča samo o Delijama i Arkanu pred dolazak u Beograd!
Foto: Dado Đilas/EPA/Dragovejnovic

Ne znaju šta bi moglo da im se desi

ITALIJANI PREPLAŠENI ZBOG PROŠLOSTI: U Napulju se priča samo o Delijama i Arkanu pred dolazak u Beograd!

Mediji sa juga Italije podsećaju da je Arkan nekada bio vođa Delija i da je deo navijača Zvezde bio u njegovim jedinicama tokom rata na prostoru bivše SFRJ

Objavljeno:

Mediji iz Napulja strahuju za bezbednost u Beogradu pred meč Lige šampiona između fudbalera Crvene zvezde i Napolija u utorak.

Tako lokalni "Il Napoli" ističe da postoji zabrinutost zbog gostovanja navijačima koji su među "najnasilnijim u Evropi", u prošlosti povezani i sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

Međutim, ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić uvereva Napolitance da će biti dočekani na najbolji mogući način i bez ijednog incidenta.

Vanja Udovičić umiruje Napolitance pred dolazak u Beograd
Vanja Udovičić umiruje Napolitance pred dolazak u Beograd foto: Marina Lopičić

- Arkan i njegova vojska su priče iz prošlosti. Ko dođe u Beograd biće lepo dočekan, skoro cela zemlja je uzbuđena jer Crvena zvezda ima tri miliona navijača u Srbiji. Postoji želja da se pošalje sportska poruka UEFA i celoj Evropi, siguran sam da sve proći u miru i sigurnosti - rekao je Udovičić.

Udovičića su iz Napulja podsetili da je Zvezdi zabranjeno da organizovano vodi navijače na naredna dva gostovanja za Liverpul i Pariz, a ministar uverava da su gosti dobrodošli u Beograd.

Ni navijači Napolija nisu poznati kao cvećke
Ni navijači Napolija nisu poznati kao cvećke foto: Reuters

- Navijači Napolija, Pari Sen Žermena i Liverpula lako mogu da dođu u Srbiji, nikakvih problema neće biti. Crvena zvezda i njeni navijači stavili su sport iznad svega. Bilo je problema sa ograničenim delom pristalica zbog transparenata, a ne za dela nasilja. Ovo je tema koja se tiče ne samo srpskih navijača, već i italijanskih, engleskih, holandskih i drugih.

Prema njegovim rečima svi se ponosno pripremaju za velike utakmice Crvene zvezde sa Napolijem, Liverpulom i Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona.

Vanja Udovičić poručuje Italijanima da bi i četiri Marakane bile pune
Vanja Udovičić poručuje Italijanima da bi i četiri Marakane bile pune foto: Beta

- Prošlo je 27 godina otkad Zvezda nije igrala u elitnom takmičenju. Pred nama je autentična sportska manifestacija, već su rasprodate karte za sve tri utakmice. Toliko je interesovanje da bi stadion od 200.000 mesta bio dovoljan - završio je ministar Udovičić, nekadašnji vaterpolista Posilipa iz Napulja.

Utakmica između Crvene zvezde i Napolija igra se sledećeg utorka na stadionu "Rajko Mitić".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.