Da li je rat konačno gotov? Navijači Vojvodine odlučili da ne bojkotuju meč sa Zvezdom
Foto: Fonet

LEPE VESTI

Da li je rat konačno gotov? Navijači Vojvodine odlučili da ne bojkotuju meč sa Zvezdom

Postignut je dogovor, navijači su dobili neke od stvari za koje su se borili

Objavljeno:

Organizacija "Građani Novog Sada privrženi Fudbalskom klubu Vojvodina" saopštila je večeras da neće bojkotovati utakmicu svog kluba protiv Crvena zvezde koja se igra u nedelju u Novom Sadu jer su nadležni izašli u susret njihovi zahtevima.

- Ono za šta smo se tokom prethodnih nedelja zajednički zalagali i borili, danas je dobilo svoj konačan epilog: građani Novog Sada privrženi FK Vojvodina ubuduće će, počevši već od utakmice protiv Crvene zvezde, po završetku meča moći slobodno da napuste stadion i više im neće biti uskraćivana sloboda kretanja, koja im je tokom prethodnih godina nepravedno i protivzakonito bila uskraćivana nakon svake značajnije utakmice naše 'stare dame - navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da su odluku da se posle predstojećeg derbija između Vojvodine i Crvene zvezde navijačima Vojvodine omogući da po završetku meča napuste stadion pre navijača gostujućeg kluba zajednički doneli svi suorganizatori predstojeće utakmice, a među njima i uprava FK Vojvodina.

- To predstavlja dokaz da smo u proteklom periodu imali krajnje legitimne zahteve u kojima smo se zalagali isključivo za poštovanje propisa i jednak tretman kakav imaju pristalice drugih klubova, ali istovremeno je i pokazatelj da samo zajedničkim delovanjem svih generacija vojvodinaša možemo zaštiti naša prava i sprečiti da na sopstvenom stadionu budemo tretirani kao građani drugog reda - piše u saopštenju.

Stadion Karađorđe
Stadion Karađorđe foto: Beta/Dragan Gajić

Dodali su da je to "velika pobeda" svih onih kojima je FK Vojvodina u srcu i pozvali navijače da "sada više nego ikad" pomognu svom klubu.

- Još jednom pozivamo sve koji vole Vojvodinu da u subotu od 18:30 časova dođu na stadion 'Karađorđe' i pruže podršku našim igračima na poslednjem treningu pred veliki meč - navodi se u saopštenju.

Apelovali su na navijače da na utakmici u nedelju ispune severnu i zapadnu tribinu stadiona i Vojvodini "uliju preko potrebnu energiju i snagu da zablista u svom punom sjaju", te da se na kraju meča navijači raduju još jednoj pobedi. Ova organizacija je u poslednjih dvadesetak dana uputila više apela zbog toga što utakmica svog tima na stadionu Vojvodine u Novom Sadu ostaju zatvoreni nekad i po dva sata nakon meča.

- U takvim situacijama, često nam nije dozvoljeno čak ni da koristimo toalet, a ovakve policijske torture nisu pošteđeni ni deca, kao ni naši stariji sugrađani i gledaoci koji pate od hroničnih oboljenja - upozoravali su navijači.

BONUS VIDEO Terzić najavio: Zvezda vraća Boaćija

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.