Hiljade porodica gladuje zbog vas, ne isplatite li plate tražićete spas! Policija napravila skandal, hrvatski navijači podržali radnike Uljanika i 3. maja!
Foto: Printscreen/Balkanski navijači

PODRŠKA NA SVE STRANE

Hiljade porodica gladuje zbog vas, ne isplatite li plate tražićete spas! Policija napravila skandal, hrvatski navijači podržali radnike Uljanika i 3. maja!

Niko ne voli surovi kapitalizam osim sami surovi kapitalisti...

Objavljeno: 11:37h

U Zagreb je u ponedeljak stiglo skoro hiljadu radnika riječkog brodogradilišta 3. maj i pulskog Uljanika, gde su održali protest pred zgradom vlade na Markovom trgu.

Radnici traže isplatu plata za jul, ali i osiguravanje nesmetanog daljeg rada restrukturisanjem, nezadovoljni stanjem u Uljanik grupi.

A, iako ponekad misle da su sami na svetu, i da niko ne mari za njihova prava, ima ko će da brine i o radnicima. S tim što, umesto da to rade policija i država, to rade navijači (često nazivani huliganima).

U petom kolu hrvatske lige Rijeka je ugostila Pulu. Iako to nije bio u najavi, tamošnjih oko 4.500 hiljade gledalaca imalo je priliku da vidi čak šest pogodaka, od toga četiri u prvom poluvremenu i jedan het-trik. Međutim, meč je ostao u drugom planu.

Gradove iz kojih su suparnici na ovoj utakmici posljednjih dana trese velika drama s brodogradilištima – riječkim 3. majem i pulskim Uljanikom, čiji su radnici zbog neisplate plaća stupili u štrajk, a za danas spremaju i prosvjed u Zagrebu.

Spomenuta brodogradilišta simboli su Rijeke i Pule, a izuzev toga, decenijama hrane desetine hiljada stanovnika tih krajeva i tim ljudima sada je ozbiljno ugrožena egzistencija.

Povodom toga, navijači Rijeke za derbi su pripremili poruku podrške za radnike brodogradilišta, ali su prozvali i one koji im ne isplaćuju plaće. Naime, jedan deo radnika upravo je u navijačkoj grupi Armada.

- TISUĆU OBITELJI GLADUJU ZBOG VAS, NE ISPLATITE LI PLAĆE, TRAŽIT ĆETE SPAS! ARMADA UZ 3. MAJ I ULJANIK - napisano je na velikim transparentima koji je trebalo da budu rašireni na meču.

Ali, policija je pripadnicima Armade zabranila isticanje ove poruke u celosti, odnosno na tribinu im je dopustila unošenje samo njenog zadnjeg dijela: “Armada uz 3. maj i Uljanik.”

BONUS VIDEO: Espreso intervju: Uroš Trifunović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.