NAVIJAČI BEŠIKTAŠA SU NAJOPASNIJA NAVIJAČKA GRUPA U TURSKOJ! 500 silosa kao od brega odvaljenih gaze sve pred sobom, Grobare čeka pakao u Istanbulu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuter, Dado Đilas

SEJU STRAH GDE SE POJAVE

NAVIJAČI BEŠIKTAŠA SU NAJOPASNIJA NAVIJAČKA GRUPA U TURSKOJ! 500 silosa kao od brega odvaljenih gaze sve pred sobom, Grobare čeka pakao u Istanbulu! (FOTO) (VIDEO)

Srbiji ne treba novi Marko Ivković

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana dobili su rivala u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Turski velikan Bešiaš stiže na megdan beogradskom klubu već u četvrtak, a ovaj meč biće veoma interesantan zbog dve navijačke grupe koje će se naći na stadionu.

Poznata je velika mržnja između turskih i srpskih ultrasa u kom god sportu da se susretnu.

Svi još dobro pamtimo tragičan ishod iz novembra 2014. godine kad su fanatici Galatasaraja usmrtili Marka Ivkovića pred košarkaški meč između istanbulskog tima i Crvene zvezde.

Ubijeni navijač Marko Ivković
Ubijeni navijač Marko Ivković foto: crvenazvezdafk.com

Fanovi crno-belih iz Istanbula poznati su širom Evrope po svojoj brutalnosti i verskim ispadima, tako da će srpska policija morati da se temeljno pripremi pred njihov dolazak u našu prestonicu.

foto: Reuters

Nije prvi put da turski tim stiže u Beograd, pošto je pre četiri godine žreb takođe spojio dva crno-bela tima u grupnoj fazi Lige Evrope, a pristalice Bešiktaša su i to gostovanje iskoristile da režiraju haos.

Srpska Žandarmerija je bila primorana da interveniše prilikom transporta navijača Bešiktaša na stadion Partizana u Beogradu, pošto su pristalice turskog kluba non-stop izazivale incidente.

Srpska policija
Srpska policija foto: Dragan Udovičić

Gostujući navijači ponašali su se nasilnički i polupali nekoliko autobusa gradskog prevoza kojima su iz hotela Jugoslavija transportovani na stadion.

Turski navijači izazvali su haos još u hotelu, gde su napravili bakljadu.

foto: Printscreen/youtube

Pripadnici policijskih snaga uspeli su da smire situaciju, pa su pristalice Bešiktaša sprovedene na severnu tribinu stadiona Partizana, otvorenu samo za njih iz bezbednosnih razloga.

Navijača Bešiktaša nema samo u Turskoj, već i širom Nemačke, gde s istom strašću bodre svoj klub iako su daleko od domovine.

Navijači Bešiktaša
Navijači Bešiktaša foto: Reuters

Najpoznatija grupa postoji pod nazivom "Karsi" i poznati su po anarhiji i velikom rivalstvu sa navijačima Galate i Fenera i na svakom međusobnom meču dešavaju se veliki neredi, a neretko se i stadioni "zaključavaju" zbog rizika od istih.

Malo poznat detalj tifo scene Balkana je i mržnja Karsa s navijačima Bursaspora, koja nije nimalo naivna. U azijskom delu Istanbula crno-beli fanovi su glavni i kontrolišu taj reon i ne dozvoljavaju nikom da sruši njihovu reputaciju, a poznati su i po svojim tučama širom Evrope.

Istanbul, prestonica Turske
Istanbul, prestonica Turske foto: AP

2017. godine u Lionu došlo je do ozbiljne tuče između navijača i francuske policije ispred Žerlana kad su bukvalno svim i svačim fanovi Bešiktaša krenuli na pripadnike javnog reda i mira. Nasilje se preselilo i na utakmicu gde su u više navrata turski huligani napali francusku policiju.

Takođe, s navijačima Napolija, koji su takođe poznati po zloj reputaciji, na evropskoj sceni su imali jedan "duel" u istanbulskom metrou kada su proterali Napolitance i tako im naneli "navijački poraz".

Zanimljivo je da su navijači Bešiktaša u korektnim odnosima s bratskom grupom Grobara - Paokarama, pa je to olakšavajuća okolnost za odlazak srpskih navijača u Tursku.

Grobare u Turskoj čeka pravi pakao pošto su Karsi najpoznatiji po rušenju svih rekorda u jačini decibela koje proizvede, a da li navijači Partizana trebaju da idu u Istanbul i da li je to pametno je pitanje za srpsku policiju koja bi morala da sedne za sto i razmotri taj odlazak da se ne bi ponovio slučaj sa Markom Ivkovićem od pre nekoliko godina.

Kako saznajemo, u najjačem navijačkom jezgru uvek se nalazi bar 500 Karsa, kao od brega odvaljenih, koji bez pardona idu i lemaju sve pred sobom. Neustrašivi su, a prema nekim informacijama, ni turska policija, pa i država, ne mogu da ih zauzdaju. Poznati su po nemilosrdnosti u obračunu s navijačkim protivničkim grupama, kao i po brutalnosti.

Istanbul nije Surdulica, niti Bačka Palanka, a srpskom fudbalu ne trebaju nove suspenzije, a još manje izgubljen mladi život.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.