NAGODILI SE S TUŽILAŠTVOM: Šestorica Torcidaša proterani iz Srbije, 7 ih ostalo u pritvoru, niko od uhapšenih nije tražio konzularnu pomoć!
Foto: Dragana Udovičić

Neki idu, a neki ostaju

NAGODILI SE S TUŽILAŠTVOM: Šestorica Torcidaša proterani iz Srbije, 7 ih ostalo u pritvoru, niko od uhapšenih nije tražio konzularnu pomoć!

Portparol Drugog osnovnog suda Irina Kovačević rekla je Tanjugu da je sud potvrdio sporazum prema kojem su okrvljeni osuđeni na kazne od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine i meru priterivanja stranaca iz zemlje od tri godine

Objavljeno:

Šestorica od 13 hrvatskih navijača, pripadnika Torcide nagodili su se sa Drugim osnovnim tužilaštvom i priznali krivicu za tešku krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, za uslovne kazne zatvora i proterivanje iz Srbije.

Sporazum o priznanju krivičnog dela između šestorice okrivljenih i Drugog odnosnog tužilaštva u Beogradu, potvrdio je sud i oni su već proterani iz Srbije.

Portparol Drugog osnovnog suda Irina Kovačević rekla je Tanjugu da je sud potvrdio sporazum prema kojem su okrvljeni osuđeni na kazne od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine i meru priterivanja stranaca iz zemlje od tri godine. Ona je navela da je sporazum zaključen u utorak i da su okrivljeni već proterani iz Srbije.

Šestorica navijača Hajduka su proterani iz Srbije
Šestorica navijača Hajduka su proterani iz Srbije foto: Dragana Udovičić

Ostalih sedam navijača iz Splita koji se terete za krivično delo teška krađa još se nalaze u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, koji im je određen u nedelju zbog opasnosti od bekstva.

Ovih 13 navijača su prošlog petka bili oslobođeni u prekršajnom potupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično delo, pa je slučaj protiv njih preuzelo tužilaštvo.

Što se tiče drugih 14 navijača splitskog Hajduka, koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanju ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio u petak na po 15 dana zatvora.

Navijači Hajduka su opljačkali benzinsku pumpu i crtali ustaške simbole
Navijači Hajduka su opljačkali benzinsku pumpu i crtali ustaške simbole foto: Dragana Udovičić

Oni su osuđeni za prekršaj, i odmah su prebaceni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, mada imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu.

Takođe, Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronadene baklje, metalne i drvene palice i sekire.

Službenici hrvatske ambasade u Srbiji posetili su u sredu u beogradskom okružnom zatvoru 13 hrvatskih državljana, pripadnika navijačke grupe Torcida koji su uhapšeni jer su divljali na benzinskoj pumpi kod Beograda, saopštilo je Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske.

Službenici hrvatske ambasade su posetili grupu uhapšenih navijača u pritvoru
Službenici hrvatske ambasade su posetili grupu uhapšenih navijača u pritvoru foto: Dragana Udovičić

Novinska agencija Hina navodi da su tokom razgovara hrvatski državljani potvrdili da su dobro. Niko od pritvorenih nije zatražio konzularnu pomoć niti je zatražio da ambasada posebno kontaktira članove njihovih porodica.

Za četvrtak je dogovorena poseta predstavnika ambasade četrnaestorici hrvatskih navijača koji su u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj Skeli.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.