KRLE udario na PATRIOTSKU PESMU za kojom su poludeli navijači, a onda se oglasio AUTOR koji bolje šamar da mu je lupio nego što je OVO REKAO!
Foto: Damir Dervišagić, Printscreen

svađa oko nove navijačke himne

KRLE udario na PATRIOTSKU PESMU za kojom su poludeli navijači, a onda se oglasio AUTOR koji bolje šamar da mu je lupio nego što je OVO REKAO!

Još devet dana ostalo je do početka Svetskog prvenstva u fudbalu, a navijačka himna "Ustani sad" postala je mantra svakog fudbalskog fana

Objavljeno:

„Ustani sad, kao vojnik, spreman i jak, da se boriš, ponosni lav koji nosi barjak Srbije!” – glase stihovi navijačke himne Srbije koja će se u narednom periodu oriti zemljom u znak podrške našim sportistima na predstojećim takmičenjima.

Narod je totalno "odlepio" za novom himnom, a reklama u kojoj se ona pojavljuje dovela je do toga da fudbalska groznica u zemlji totalno eskalira!

Ipak, ova patriotska pesma se očigledno nije previše dopala marketinškiom stručnjaku i članu Upravnog odbora RTS-a Nebojši Krstiću.

- Neke naše reklame za pivo su takve da su ladno mogle da budu puštane na osnivačkom kongresu Nacionalsocijalističke nemačke radničke partije - tvitnuo je Krle na svojoj omiljenoj društvenoj mreži Tviter, aludirajući na reklamu koja je proslavila himnu "Ustani sad".

Krletov tvit koji je iznervirao autora pesme za kojom je narod poludeo
Krletov tvit koji je iznervirao autora pesme za kojom je narod poludeo foto: Printscreen

Međutim, verovatno nije očekivao da će izazvati gnev autora ove navijačke himne Danijela Brakusa, koji se brže bolje oglasio na Fejsbuku i "pokopao" Krleta:

- Kada vidim ko i kako nas napada imam potrebu da se javno pohvalim: ja sam napisao tekst LAV “navijačke himne“ i nije me blam, naprotiv! Jeste da je nastala kao spoj komercijalnog interesa i potrebe da se bodri reprezentacija - ali što je duže slušam, sve bolje čujem potencijal da u narodu probudi nešto veće, npr. ponos koji nam pripada. Uostalom, dokle više da zdrav patriotizam prepuštamo bolesnim huljama? Zašto da se stidim što volim Srbiju (makar ta ljubav bila neuzvraćena), kada verujem da Srbija ima kapaciteta da vredi mnogo više nego što nas trenutno ubeđuju svi oni koji bi da je rasprodaju? A, što se tiče “militantne“ simbolike, pa, jbg, malo li smo puta, kroz istoriju, ustajali baš tako - kao vojska u odbrani najsvetlijih civilizacijskih ideala? To što smo danas, moralno i ljudski, devalvirali, ne znači da baš svi delimo odgovornost za strašno posrnuće ovog naroda. Ali ne bi bilo loše da svako uradi koliko može da se probudimo i ponosno uspravimo, pa, makar to bilo ispod “navijačkog barjaka“ - odgovorio je Brakus pozivajući se na Krstićev tvit.

Bonus video

Branislav Lečić, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.