Samo za društvo iz ćoška! Delije Torcidinom pesmom prozivale Kimijevu ekipu, pa poručile "A sad je Jug na redu" i začula se pesma Cuneta Gojkovića! (FOTO) (VIDEO)
Delije na 157. Večitom derbiju, Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Nisu propustile priliku

Samo za društvo iz ćoška! Delije Torcidinom pesmom prozivale Kimijevu ekipu, pa poručile "A sad je Jug na redu" i začula se pesma Cuneta Gojkovića! (FOTO) (VIDEO)

Navijači Zvezde su očigledno i na ovaj način hteli da dosole ranu pristalicama najljućeg rivala koje su izdeljene u tri frakcije

Objavljeno: 10:00h

Navijačka prepucavanja su standarni folklor na Večitim derbijima, pa očekivano, nisu izostala ni na ovom 157. Večitom derbiju.

Isto tako jasno je da uvek oni navijači čiji tim pobeđuje i na kraju ostvari trijumfo vole da likuju i prozivaju svoje ljute rivale, ali ovaj duel Crvene zvezde i Partizana, odigran na stadionu "Rajko Mitić" u subotu je bio neobičan iz nekoliko uglova kada je u pitanju navijanje.

Opšte je poznato da su se Grobari rasturili i takoreći tri različite sukobljene frakcije još od onog prethodnog derbija u Humskoj u decembru, kada je među njima došlo do tuče na jugu u pokušaju da se preuzme vođstvo na tribini

Zato su sada na derbiju u subotu bili razdvojeni i raspoređeni na tri strane, u kavezu između južne i istočne tribine su bili "Zabranjeni", na centralnom delu juga i dalje najjače grupa Grobara, dok su u kavezu između južne i zapadne tribine bili smešteni takozvani "Partizanovci" koje predvodi Miloš Radisavljević Kimi, a u čiji sastav ulaze podgrupe Jang bojs i Vandal bojs.

3 podeljene frakcije Grobara na 157. Večitom derbiju
3 podeljene frakcije Grobara na 157. Večitom derbijufoto: Espreso

Upravo iz razloga svega toga, Delije su rešile to da iskoriste i da isprozivaju svoje najljuće rivale, odnosno sve tri njihove frakcije tokom pauze između poluvremena, puštajući određene pesme sa razglasa.

Najpre je istaknut transparent na severnoj tribini na kome je pisalo "Samo za društvo iz ćoška", što je jasno upućivalo na frakcije Grobara smeštene u kaveze, i tada je puštena pesma "Dalmatinac sam", koju inače pevaju navijači splitskog Hajduka, Torcida, a jasna je aluzija s njom bila na to što su u pokušaju prevrata na jugu na prethodnom derbiju učestvovali i šestorica huligana iz Splita.

Delije sa transparentom za 'Zabranjene
Delije sa transparentom za "Zabranjene" i "Partizanovce"foto: Espreso

Međutim, to nije bilo sve, već su nakon toga Delije podigle transparent na kome je pisalo "A sada je jug na redu" pa je puštena pesma "Janjičar" kojom su verovatno želele da aludiraju da je i dalje među glavnim jezgrom Grobara najjača podgrupa "Janjičari" koja drži šipku, a koju su uglavnom činili ranije navijači koji su u prošlosti navijali za neke druge klubove, pre nego su se orijetnisali na Partizan.

Delije sa transparentom za glavno jezgro Grobara
Delije sa transparentom za glavno jezgro Grobarafoto: Espreso

I na kraju verovatno poručeno svim frakcijama Grobara, Delije su zapevale svoju verziju pesme Novih fosila "Kako je dobro".

BONUS VIDEO: Uprava Partizana napušta svečanu ložu na 157. Večitom derbiju zbog uvreda

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.