Svaki Delija na Božić ima dupli razlog za slavlje! Njihova snaga svima problem je najveći! (FOTO)

najmasovniji na Balkanu

Svaki Delija na Božić ima dupli razlog za slavlje! Njihova snaga svima problem je najveći! (FOTO)

Delije predstavljaju jednu od najpoznatijih navijačkih grupa na svetu i svakako jednu od najmoćnijih na Balkanu
Objavljeno: 13:36h

Pravoslavni Božić za navijače Crvene zvezde predstavlja dvostruko slavlje. Naime, na današnji dan 1989. godine zvanično je osnovana navijačka grupa Delije, te je danas dupli praznik velikog broja zvezdaša.

Delije ili Delije sever je naziv za ujedinjene navijače sportskog društva Crvena zvezda, pre svega Fudbalskog kluba Crvena zvezda. Delije kao navijačka grupa oformljena je ujedinjenjem svih navijačkih frakcija.
Espreso.co.rs
Do ujedinjenja je došlo na pravoslavni Božić 7. januara 1989. godine. Delije predstavljaju jednu od najpoznatijih navijačkih grupa na svetu i svakako jednu od najmoćnijih na Balkanu.
Prema izboru organizacije "Svet Ultrasa" koja na društvenim mrežama okuplja preko 400.000 navijača, grupa Delije je izabrana za najbolju navijačku grupu na svetu u 2014. godini.
news1
Između velikog broja imena koja su bila u opticaju za jedinstveno ime svih najvernijih navijača izabrano Delije sever. Orthodox Army, Severne pesnice i Polarni medvedi bila su samo neka od desetak predloženih imena.
Predlog Orthodox Army (Pravoslavna armija) koji se u startu svideo većini prisutnih, ubrzo je i odbačen, jer je u to vreme širom jugoslovenskih stadiona bila velika hajka vlasti na svaku pesmu, zastavu ili ime navijačke grupe koja ima konotaciju na versku ili nacionalnu pripadnost. (A.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.