KONAČNO PROPEVALI! Evo zbog čega su hrvatski huligani bili na Jugu sa Grobarima tokom 156. Večitog derbija! (VIDEO)
Foto: Beta

RAZJASNILI SVE

KONAČNO PROPEVALI! Evo zbog čega su hrvatski huligani bili na Jugu sa Grobarima tokom 156. Večitog derbija! (VIDEO)

Hrvatski držvaljani priznali su krivicu za izazivanje nereda na sportskoj priredbi, ali su sada napokon i objasnili svoju ulogu

Objavljeno: 19:11h

Četvorica Splićana, uhapšenih zbog nereda na 156. "večitom derbiju", sklopili su sporazum sa Višim tužilaštvom u Beogradu i kaznu od četiri, pet i šest meseci zatvora služiće u Srbiji.

Ivan Mišković osuđen je na četiri meseca zatvora, Jakov Podrug na pet, a Ante Firić i Hrvoje Baković na po šest, dok peti Hrvat iz te ekipe Damir Tavorović nije doneo odluku da li će potpisati sporazum sa Tužilaštvom, prenosi Kurir.

Svi će zatvorske kazne služiti u Srbiji, verovatno u Sremskoj Mitrovici, posle čega će biti deportovani, a onda svima na snagu stupa petogodišnja zabrana ulaska u našu zemlju.

Hrvatski držvaljani priznali su krivicu za izazivanje nereda na sportskoj priredbi.

Oni su u Višem tužilaštvu tvrdili da su u Beograd došli "zato što ga vole" i "zato što je divan grad". Stigli su, kako su rekli, dan pred utakmicu Partizan - Crvena zvezda, a sutradan su odlučili da odu na Derbi. Niko od njih nije potvrdio da ih je neko iz Srbije angažovao da dođu.

- Nismo imali karte, nije ih bilo na blagajni i kupili smo ih kod tapkaroša. Dali su nam i neke crne dukserice uz karte. Nismo hteli samo na sever jer se plašimo Zvezdinih navijača i uzeli smo karte za jug. Ušli smo u središnji deo, zapaljene su baklje, došlo je do tuče. Neko je povikao: 'Cigani!', i tada su počeli da nas tuku - ispričali su Splićani, kako saznaje Kurir, na saslušanju.

Jednom od njih navijači su uzeli ličnu kartu i, tek kada su shvatili da je reč o hrvatskim državljanima, tukli su ih još jače.

- Neko je viknuo: 'Hrvati!', i onda su svi nasrnuli na nas. Nismo znali gde je izlaz, izgurali su nas na stazu - ispričali su Splićani.

BONUS VIDEO: NEMANJA MATIĆ POSTAO ZVEZDA DRUŠTVENIH MREŽA

(Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.