NA DEVOJKU NASRNULI NOŽEM: Naoružani Bed Blu Bojsi napravili sačekušu Crnogorcima u Zagrebu! (FOTO)
Foto: EPA/Antonio Bat

SraMni incident

NA DEVOJKU NASRNULI NOŽEM: Naoružani Bed Blu Bojsi napravili sačekušu Crnogorcima u Zagrebu! (FOTO)

Grupa od oko 40 huligana je na ulicama Zagreba napala pristalice Crne Gore koje su došle da bodre reprezentaciju svoje zemlje

Objavljeno:

Navijači Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Zagrebu napadnuti su od strane oko četrdesetak maskiranih osoba posle utakmice njihove reprezentacije protiv Makedonije.

Kako navode crnogorski mediji, grupa huligana za koje se pretpostavlja da su navijači Dinama iz Zagreba, napravili su sačekušu posle utakmice u jednom slabo osvetljenom delu grada između hale i tramvajske stanice ka kojoj su se uputile pristalice Crne Gore.

Njima je tom prilikom uz pretnju noževima, palicama i teleskopima oduzet barjak i druge lične stvari koje su imali sa sobom.

- Nakon završetka utakmice i izlaska iz sale nas devetoro (među kojima i jedna cura) uputili smo se ka tramvajskoj stanici odakle smo krenuli ka smeštaju. Na tom putu, u delu koji je veoma slabo osvetljen, kretali smo se zajedno sa Makedoncima, Slovencima i Nemcima. To je i mesto gde smo napadnuti. Prvo su nas susrele tri osobe, koje su služile da nas raspoznaju među ostalim navijačima i koje su dale znak ostalim grupicama da krenu u napad - početku navodi se na početku saopštenja navijačke grupe "Crnogorci jug".

Bed Blu Bojsi su se najpre ustremili na jedinu devojku u grupi, jer je kod sebe imala torbu i odmah njoj zapretili nožem.

- Iz dva pravca krenule su grupe, totalno maskirane, otprilike nekih 30-40 osoba, sa noževima, teleskopima i palicama. Kako je devojka koja je bila sa nama nosila torbu krenuli su prvo ka njoj, misleći da je u torbi neka od zastava. Devojcije nožem zaprećeno da otvori torbu. Utoliko su shvatili da jedan član ima ruksak i pojurili ka njemu, sa namerom da ga otmu, što su i uradili. U ruksaku je bilo dosta ličnih stvari svih članova, barjak grupe kao i velika svota novca koja je služila za troškove gostovanja naše grupe. Za ostalim našim članovim je trčao ostatak maskiranih momaka do same tramvajske stanice.

Čitav ovaj slučaj je prijavljen policiji, a obavešteni su i Rukometni savez Crne Gore i ambasada u Zagrebu.

- Da zaključimo, pao je barjak grupe, dok je zastava ostala sačuvana. O načinu na koji je oduzet barjak ostavljamo vama da komentarišete. Nijedan član nije teže povređen, što je sada i najbitnije. Videli smo da su hrvatski mediji počeli da šire laži, ali tu su svi ostali navijači drugih reprezentacija koji mogu posvedočiti o incidentu. Došli smo u Zagreb da pratimo našu svetinju, kao što to radimo godinama svugde po Evropi. Ovde se radi o reprezentativnom navijanju, a ne klupskom. Ovaj događaj nas neće zaustaviti da to i dalje radimo - zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Čarls Dženkins otišao do Delija posle utakmice

(Espreso.co.rs / Izvor: Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.