NAVIJAČKE PESME NA KOJE SE SEČE: Šta je obožavao da povede pokojni vođa Delija, a koje stihove su pevali Grobari pola sata posle meča sa PAO?! (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky

NOVOGODIŠNJA TEMA

NAVIJAČKE PESME NA KOJE SE SEČE: Šta je obožavao da povede pokojni vođa Delija, a koje stihove su pevali Grobari pola sata posle meča sa PAO?! (VIDEO)

Srpska navijačka scena oduvek je obilovala mnoštvom pesmama koje su umele da zalede krv u žilama...

Objavljeno: 11:08h

Fudbalski stadion bez navijačke pesme je kao burek bez jogurta.

Srpska navijačka scena oduvek je obilovala mnoštvom pesmama koje su umele da zalede krv u žilama kako protivničkim, tako i svojim navijačima.

NAJLUĐE KOREOGRAFIJE 2017. GODINE: Delije i Grobari bolji nego ikad, ali jedna navijačka predstava će se zauvek pamtiti! (FOTO) (VIDEO)

Tavamba: Veoma je teško igrati u ovakvim uslovima! U Africi postoji potpuno iskrivljeno mišljenje o Srbiji! (FOTO) (VIDEO)

Espreso vam predstavlja nekoliko pesama koje čine da se pesma ultrasa ne čuje samo na stadionu već i izvan njega, a koje navijači prosto obožavaju.

Grobari - Gde god ti da igraš - Pesma koja je "uzeta" Paokarama iliti navijačima PAOKA 2006. godine je pravi hit među Grobarima i pri svakom pevanju podrhtava tlo od jačine decibela.

A evo i kako to zvuči na grčkom jeziku u izvođenju braće navijača Partizana:

Delije - Napred Zvezdo (Ciao Bella) - Podsetimo se samo proslave titule 2014. godine kada je blizu 50 hiljada ljudi na Marakani pustilo glas i zapevalo stihove popularne pesme. Posebno je za ovu pesmu upečatljivo to što je ubijeni vođa Delija Velibor Dunjić obožavao ovu pesmu i kada god ju je na Severu započinjao nastao bi pravi trans.

Grobari - I kada ne budeš prvi ti - Sada već kultna pesma navijača Partizana. Sećamo se čuvenog video klipa od pre nekoliko godina kada je posle ubedljivog poraza Partizana od grčke Panate ceo Pionir ostao na nogama i svojim mestima, a onda više od pola sata posle meča pevao svojim ljubimcima i pokazao svoje čuvene časove ljubavi.

Delije - Dobro znaj - Posle svakog poraza, pobede, strofe ove pesme zagrme kao nikada pre! Da li zbog inata nakon poraza, sreće nakon trijumfa, ili tuge zbog preminulog Delije, Dobro znaj gotovo uvek na svakoga ostavi neverovatne emocije.

Grobari - Da volim crno-bele - Početak neke utakmice Partizana bilo u hali bilo na stadionu se ne može zamilsliti bez ove pesme. Nikada se ne zna, ali možda baš ovaj fanatizam Grobara pre meča nekad "skrati noge" protivnicima i donese pobedu.

Delije - Pune tribine - Navijači Crvene zvezde su ovu pesmu otpevali mali milion puta, a ona iznova i iznova ostavi utisak kao da se prvi put peva zbog količine emocija i želje za pobedom svog voljenog tima.

Što se tiče pesama posvećenim klubovima ovo je odabir Espresa, a sada ćemo napraviti spisak rodoljubnih pesama koje Grobari i Delije vole da pevaju na svojim tribinama.

'Oj Kosovo, Kosovo - svakako najzastupljenija pesma, koju Večiti rivali pevaju više od deceniju. Neretko se dešavalo da navijači protivničkih timova u isti glas pevaju stihove ove pesme.

Pukni zoro - Avgust, 2016. godine i ogromna prilika za fudbalere Zvezde da posle 2:2 u Razgradu naprave uspeh u Beogradu i dođu nadomak Lige šampiona. Pred meč Delije su čitavu Marakanu "ofarbali" u boje kluba i sa razglasa se čula čuvena pesma koja je naježila bukvalno svakog čoveka tog trenutka na stadionu, a verujemo i one kraj malih ekrana.

Ne tako davno, pred odlučujući meč reprezentacije Srbije sa Gruzijom pred navijače je izašao Miloš Radovanović i otpevao pesmu po kojoj je postao prepoznatljiv. Ovaj put, imala je efekta jer je naša reprezentacija golom Prijovića obezbedila plasman u Rusiju.

Marš na Drinu - I za kraj, pesma koju ne treba posebno komentarisati, dovoljno je samo čuti njene prve taktove...A Delije i Grobari znaju kako da motivišu svoje ljubimce.

BONUS VIDEO: Intervju za Espreso - Dušan Alimpijević

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.