HRVATI UČESTVOVALI U IZAZIVANJU NEREDA NA JUGU: Prepoznata dva viđenija Splićanina, došli su u pomoć pučistima! (FOTO)
Foto: Beta/Branislav Božić

na poziv beogradskih "kolega"

HRVATI UČESTVOVALI U IZAZIVANJU NEREDA NA JUGU: Prepoznata dva viđenija Splićanina, došli su u pomoć pučistima! (FOTO)

Interesantno je da oni u hrvatskoj javnosti nisu poznati kao pripadnici stadionskog i navijačkog "miljea", već u skroz drugoj konotaciji

Objavljeno:

Večiti derbi, 156. po redu, obeležili su haos, neredi i brutalno nasilje na južnoj tribini stadiona među navijačima Partizana.

HRVAT DOBIO NOŽ U LEĐA U OKRŠAJU GROBARA NA DERBIJU: I strani huligani aktivno učestvovali u tuči za prevlast na Jugu! (VIDEO)

Sredinom prvog poluvremena je došlo do žestokog okršaja dve frakcije Grobara, kada je jedna grupa uletela s bakljama i kaiševima u želji da batinama i opštom tučom preuzme vođstvo na tribini.

Kako su tokom dana stigle informacije, oni su imali pomoć i "prijatelja" iz inostranstva, pa je tako otkriveno da je jedan hrvatski državljanin Ante Firić zadobio ubod nožem, uz njega je policija privela i još jednog Hrvata, Makedonca i Grka.

foto: Beta / Miloš Miškov

NOVA TEORIJA O BRUTALNOM OKRŠAJU NA JUGU: Stranci i strane službe stoje iza tuče Grobara na derbiju?! (VIDEO)

Kako javljaju hrvatski mediji, među huliganima iz te zemlje koji su se našli u poprištu i aktivno izazvali i učestvovali u sukobu bili su huligani iz Splita, koji su došli na poziv u pomoć svojih beogradskih "kolega".

KRVOPROLIĆE! KRVAVA BITKA ZA BEOGRAD! Scene nasilja, prebijanja, paljenja, razbijenih glava na derbiju obišle Evropu i svet! (FOTO)

Zagrebački portal "Indeks" (Index) prenosi da su Hrvati koji su se našli na beogradskom derbiju u sredu uveče iz Splita, što je navodno jedan od njih potvrdio policiji još na stadionu kada je "izbačen" sa južne tribine na atletsku stazu.

foto: Beta / Miloš Miškov

EVO KAKO JE POČELO KRVOPROLIĆE: Uleteli su uniformisani s bakljama, glavni Grobari su se povukli, a onda je usledio brutalni kontraudar! (VIDEO)

Sa druge strane, "Slobodna Dalmacija" navodi da je 26-godišnji Splićanin Ante Firić teško povređen na tribini, a da je osim njega poziv da dođe u Beograd dobio i tamošnjoj javnosti dobro poznati Damir Tovarović.

JEDVA SU GA IZNELI: Trenutak kada Hitna pomoć odvozi skroz isprebijanog i teško povređenog navijača posle tuče na derbiju! (VIDEO)

Firić je u Hrvatskoj u žižu javnosti došao kada je uhapšen pod optužbom da je bio deo grupe koja je po narudžbi pretukla ugostitelja Franu Žuvela, dok je Tovarović poznat kao nekadašnji državni šampion u borilačkim sportovima.

foto: Beta / Miloš Miškov

ZAŠTO JE IZBIO HAOS NA JUGU? Policija izvela 6 skroz golih navijača, jedni tvrde da su INFILTRIRANE DELIJE, a drugi da je grupa Grobara htela da preuzme tribinu!? (VIDEO)

Ono što je posebno interesantno jeste da nijedan od njih dvojice u Hrvatskoj nije poznat u navijačkim krugovima, tačnije kao pripadnik istih, i da nikada nisu bili deo stadionskog "miljea", što samo pokazuje da je reč o nekim drugim vezama iz "podzemlja".

foto: Beta/Branislav Božić

JOŠ VESTI O DERBIJU:

BRUTALNA TUČA NA JUGU: Žestoko makljanje među Grobarima, tukli se i gađali bakljama! (VIDEO)

IZBIJENI MU ZUBI, OTKINUTI NOS I UVO: Teško povređeni navijač Partizana je skroz unakažen!

Stadione ZVEZDE I PARTIZANA TREBA SRUŠITI I ZAORATI, neka krave VRŠE NUŽDU po uspomenama: Siniša Kovačević o DERBIJU

BONUS VIDEO: Hitna pomoć odvozi teško povređenog navijača u tuči na 156. Večitom derbiju

(Espreso.co.rs / Izvor: B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.