Poznat je bilans kataklizmičnog incidenta na stadionu Amijena! Povređenih na sve strane, ima i težih slučajeva! (VIDEO)
Foto: Reuters

KATASTROFA

Poznat je bilans kataklizmičnog incidenta na stadionu Amijena! Povređenih na sve strane, ima i težih slučajeva! (VIDEO)

Incident se dogodio u 16. minutu utakmice između timova Amjena i Lila, kada se srušila barijera koja se nalazila ispred dela sa navijačima iz Lila, a na stadionu Likorn nastala je panika

Objavljeno:

Tokom fudbalske utakmice u severnom francuskom gradu Amjenu u subotu uveče srušila se bezbednosna barijera između terena i gledališta, pri čemu je više desetina navijača palo na travnjak a 29 njih je povređeno, od toga četvorica teže, javljaju francuski mediji.

Incident se dogodio u 16. minutu utakmice između timova Amjena i Lila, kada se srušila barijera koja se nalazila ispred dela sa navijačima iz Lila, a na stadionu Likorn nastala je panika, navodi francuska televizija BFM.

Barijera je pala pod težinom navijača, koji su se u euforiji spustili do dna tribine kada je njihov tim postigao gol, nakon čega su popadali jedni preko drugih, navodi AFP.

Većina navijača koji su pali na travnjak uspela je da se vrati u gledalište, ali su neki ostali da leže, a globalna mreža sportskih kanala BeIN Sports navodi da su povređeni izneti sa stadiona.

Sudija je prekinuo utakmicu u 16. minutu kada su ekipe Hitne pomoći pritekle u pomoć povređenima.

Javni tužilac Amjena Aleksandar de Bošer, rekao je da je otvorena istraga o "nenamernom povređivanju", s fokusom na pitanje zašto je barijera popustila.

BONUS VIDEO: Leandre Tavamba posle poraza Partizana

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.