OKRŠAJ POSLE UTAKMICE: Navijači Kelna bakljama napali Delije! Nemačka policija do detalja saopštila sve incidente!
Foto: EPA/Sascha Steinbach

Ništa im nije promaklo

OKRŠAJ POSLE UTAKMICE: Navijači Kelna bakljama napali Delije! Nemačka policija do detalja saopštila sve incidente!

Ovo je otkriveno u izveštaju lokalne policije nekoliko sati posle utakmice

Objavljeno: 08:37h

Nije moglo da prođe bez incidenata ni posle utakmice između Kelna i Crvene zvezde u Ligi Evrope koja je završena pobedom crveno-belih.

Posle utakmice je došlo do novog obračuna navijača dva tima, pošto su pristalice domaće ekipe na jednoj raskrsnici zasule bakljama jednu kompoziciju prigradskog voza u kome su se nalazile Delije.

foto: AP

To je otkrila lokalna policija u svom izveštaju posle utakmice i saopštila da je tom prilikom uhapšeno šest osoba.

- Sprovođenje koncepta doslednog odvajanja navijačkih grupa pokazalo se kao ispravno i uspešno. Prilikom prvih, manjih ispada, dosledno smo intervenisali u samom gradu, te smo na taj način u samom začetku predupredili primenu nasilja - rekao je povodom delovanja policije tokom dana njen prvi čovek Uve Jakob.

foto: EPA/Sascha Steinbach

A evo i kada su još pripadnici policije tokom samog dana reagovali i sprečavali incidente na ulicama grada.

- Policija je, pred meč utakmice Lige Evrope između Kelna i Crvene Zvezde, pravovremenom reakcijom sprečila susret navijača, koji su bili spremni da primene nasilje, te je na taj način već u ranoj fazi predupredila moguće ispade. Bilo je angažovano oko 2000 pripadnika policije, koji su pre odigravanja utakmice više puta intervenisali protiv određenih počinilaca ispada. Na taj način sprečena je dalja eskalacija. Marš navijača od centra grada do stadiona omeo je pre održavanja utakmice odvijanje drumskog saobraćaja u centru grada.

foto: Profimedia

- Oko 14 časova, policija je lišila slobode četiri počinilaca ispada, dok je sat kasnije lišila slobode još 30 počinilaca ispada, koji su svi bili navijači Crvene zvezde iz Beograda, i to posle sukoba na Barbarosaplacu i Frizenvalu. Sedam počinilaca istupa, koji su poticali iz kelnskog tabora, policija je odstranila na uglu ulica Ahener Štrase i Moltkeštrase, i to nakon sukoba sa jednim navijačem iz Beograda - navodi se iz policije.

BONUS VIDEO: Vladimir Stojković nakon poraza od Dinamo Kijeva - 3

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.