DRUGAČIJE NIJE MOGLO: Senegalci zabranili sport samo dan posle velike tragedije! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

STRAŠNO

DRUGAČIJE NIJE MOGLO: Senegalci zabranili sport samo dan posle velike tragedije! (VIDEO)

U ovom trenutku traje istraga koja bi trebalo da utvrdi ko su odgovorni za ovaj užasni pir

Objavljeno:

Samo dan posle velike tragedije u kojoj je život izgubilo osam osoba, senegalska vlada je odlučila suspendovati sve sportske događaje u ovoj zemlji.

Naime, za vreme finalne utakmice senegalskog Liga Kupa između Stad de Mbura i US Uakama, na stadionu u Dakaru, došlo je do sukoba između navijača ove dve ekipe i policije. Upravo prilikom nasilnih sukoba je došlo i do oštećenja jednog zida na stadionu koji se potom srušio.

Osam mrtvih, 49 povređenih: Cela fudbalska planeta jeca i plače posle jezive navijačke tuče! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Većina preminulih je stradala upravo prilikom rušenja zida, a osim osam smrtno stradalih u metežu je još 88 osoba zadobila povrede.

U ovom trenutku traje istraga koja bi trebalo da utvrdi ko su odgovorni za ovu veliku tragediju, a u međuvremenu je senegalska vlada odlučila je da suspenduje sve sportske događaje u zemlji do kraja mjeseca kada će se u Senegalu održati izbori.

- Sve sportske i kulturne manifestacije na našoj teritoriji su zabranjene do kraja predizborne kampanje - izjavio je Seydou Gueye, glasnogovornik ureda premijera.

BEZ KUKANJA, MOLIM! Olimpijakos je protivnik po meri Partizana! Evo i zašto... (FOTO) (VIDEO)

Pretpostavlja se da su i razlike u političkim stavovima doprinijele eskalaciji nasilja na stadioni, a mnogi smatraju da su i pripadnici policije nesavjesnim vršenjem dužnosti "dodali ulje na vatru.

- Ipak predstavnici senegalske policije su negirali ovakve optužbe. "Zadatak policije nije da napada publiku, nego da održava red - zvanično je saopštenje policijskih čelnika koji su za izbijanje nereda okrivili "besnu" reakciju navijača US Uakama posle gola Stad de Mbura. BONUS VIDEO: Južnoamerička atmosfera na novobeogradskom fudbalskom turniru

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.