BILO JE KRAJNJE VREME: Da li OVO znači da je država KONAČNO počela da se SUKOBLJAVA SA HULIGANIMA? (FOTO)
Foto: Dado Đilas

RED JE BIO

BILO JE KRAJNJE VREME: Da li OVO znači da je država KONAČNO počela da se SUKOBLJAVA SA HULIGANIMA? (FOTO)

Ali videćemo kako će ove odredbe biti ispoštovane u realnosti...
Objavljeno: 15:30h

Ukupno 188 navijača dobilo je zabranu prisustvovanja određenim sportskim događajima, četvrina njih je iz Beograda, saopštio je MUP.

Kako prenosi N1, zaštitna mera je izrečena u krivičnom postupku, a 57 u prekršajnom.

SRBIJI TREBA OVAKAV KLUB! Iz Brodarca poručuju: Poštujemo i Zvezdu i Partizan, ali želimo da im se suprotstavimo! (FOTO)

Tokom 2016. godine tužilaštvima je podneto je 95 krivičnih prijava za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

foto: Dado Đilas

Zaštitna mera zabrane prisustvovanja predviđena je Krivičnim zakonikom i sastoji se u obavezi osobe kojoj je izrečena da se neposredno pre održavanja određenih utakmica lično javi u policijsku stanicu na području gde se zatekla i da u njoj boravi za vreme trajanja sportske manifestacije.

Na pitanje koliko je bilo navijača koji su prekršili zaštitnu meru, MUP nije dao precizan odgovor. Navedeno je samo da su u svim slučajevima nepostupanja prekršajno kažnjene osobe po izrečenoj zaštitnoj meri, protiv njih podnošeni zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka.

SKANDALČINA! Kada vidite ko je uhapšen na utakmici Novi Pazar - Borac, prestaćete da gledate fudbal! (FOTO) (VIDEO)

Iz MUP su ukazali da izmene i dopune Krivičnog zakonika, koje stupaju na snagu 1. juna, propisuju da će se oni koji prekrše zabranu utvrđenu izrečenom merom bezbednosti, kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci.

BONUS VIDEO: Delije krenule ka centru grada sa Marakane

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.