MOBILIZACIJA U PARIZU! Navijači PSŽ-a pozvali na PROTESTE pred klupskim prostorijama, šta će biti s Mesijem?
Navijači Pari Sen Žermena, Foto: EPA/TERESA SUAREZ

dozlogrdilo im

MOBILIZACIJA U PARIZU! Navijači PSŽ-a pozvali na PROTESTE pred klupskim prostorijama, šta će biti s Mesijem?

Iz Lige šampiona je Pari Sen Žermen izbacio nimalo impresivni Bajern, iz Kupa su ispali od Olimpik Marseja, a sada im mrski rival čak preti na vrhu Lige 1

Objavljeno:

Mesi, Mbape, Nejmar. Navijači Pari Sen Žermena su se nadali da će ih ovaj trio povesti ka istorijskom osvajanju Lige šampiona, a usput odbraniti titulu prvaka Francuske i vratiti trofej Kupa u vitrine.

Iz Lige šampiona je Pari Sen Žermen izbacio nimalo impresivni Bajern, iz Kupa su ispali od Olimpik Marseja, a sada im ovaj mrski rival čak preti na vrhu Lige 1!

"Sveci" imaju samo pet bodova više od Marseja, pet kola do kraja, a promenljiva forma čitave sezone potvrđena je porazom na "Parku prinčeva" od Lorijana - 1:3.

Nekim čudom, Kristof Galtje je i dalje trener, čelnici kluba su odlučili da ga zadrže do kraja sezone i "puste" da osvoji prvenstvo, pa onda dovedu jako ime, ali ni titula koja se podrazumeva više nije izvesna.

Kristof Galtje, Kilijan Mbape
foto: EPA/Alessandro di Marco

Nije ni čudo s obzirom na broj povređenih igrača (neki dugotrajno), loša pojačanja dovedena u veznom redu, zalaganje fudbalera, ali i očigledan manjak autoriteta (i znanja) Galtjea.

Navijači su zbog toga najavili mobilizaciju i proteste pred klupskim prostorijama ove srede u 18 časova..

- Vreme je da se stvari promene i da institucija Pari Sen Žermen ponovo otkrije svoju dušu, svoj pariski duh i svoj sjaj - saopštio je Udruženje pariskih ultrasa (CUP) u saopštenju za javnost.

Njihov bes je posle ispadanja od Bajerna u LŠ bio usmeren na Lionela Mesija za koga tvrde da mu uopšte nije stalo za njih i rezultate ekipe, a sada je Argentinac navukao gnev i bogatih vlasnika iz Katara.

Da li namerno, da bi izdejstvovao odlazak iz PSŽ-a, ili ne, ali Mesi je na Instagramu objavio da je sa porodicom otišao u Saudijsku Arabiju. Neki kažu da bi dogovorio prelazak u tamošnji milijarderski klub, a neki zbog sponzorskih obaveza.

Lionel Mesi
foto: EPA/ANNA SZILAGY

U svakom slučaju, u Pari Sen Žermenu nisu bili obavešteni o ovom putu i očeklivali su Mesija na treningu. Zato su na Leov potez reagovali tako što su ga suspendovali što mediji tumače kao siguran kraj najboljeg fudbalera sveta u Parizu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.